Ексклюзиви
субота, 25 лютого 2017 11:11

На берег викинулися 400 дельфінів
7

Фото: Фото: vokrugsveta.ua

На берег Фаруелла-Спить y Новій Зеландії викинулися більш як 400 дельфінів-гринд. Вони найпоширеніший вид y водах Нової Зеландії. Їхня вага – близько 2 т, довжина – до 6 м.

Тварин намагалися врятувати місцеві жителі та волонтери. Попри зусилля більшість дельфінів загинули, інформує vokrugsveta. Тіла загиблих ссавців поховали y великій ямі на березі.

Волонтери кажуть, що протягом останніх 10 років на косу Фаруелла-Спить дельфіни викидалися близько 9 разів. Останній інцидент наймасовіший.

За словами керівника місцевого відділення департаменту захисту навколишнього середовища Ендрю Ламасон, причиною такого явища – завузька і мілка затока. Тому дельфінам важко вибратися з неї назад.

Дослідники називають кілька причин, чому кити та дельфіни викидаються на беріг.

Найголовніша – забруднення води в океані. У дихальних шляхах мертвих тварин вчені знайшли сліди нафтопродуктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'ясували, чому для дельфінів шкідливе спілкування з людьми

Шум від підводних човнів та кораблів міг призвести до того, що дельфіни втратили слух. Через дезорієнтацію вони могли викинутися на беріг.

Деякі з тварин були заражені паразитами. Ця хвороба, кажуть фахівці, могла змусити їх до такого кроку.

Вплинути на таку поведінку тварин могла зміна океанічних течій. Холодні течії змушують тварин шукати більш теплі місця біля берегів, але вони не завжди можуть розрахувати відстань.

Між тим японські науковці вважають, що таким чином дельфіни контролюють свою популяцію.

Гринда — рід ссавців родини дельфінових, що налічує два види: гринда звичайна і гринда короткоплавцева. Вони надають перевагу відкритому морю і лише зрідка зустрічаються біля узбережжя. Гринди сплять у денний час, а вночі шукають їжу. Гринди живуть групами приблизно по 20 осіб. Групу очолює ватажок, а соціальна поведінка всередині групи дуже високорозвинена.

Зараз ви читаєте новину «На берег викинулися 400 дельфінів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути