Ексклюзиви
середа, 03 серпня 2016 12:00

Рак кісток зможуть лікувати без побічної дії препаратів

  професор Тімоті Фен
професор Тімоті Фен

У США інженери почали дослідження доставки ліків від раку кісток за допомогою наночастинок. Замість мишей піддослідними стануть собаки. Їх ракові утворення за будовою ближчі до людських.

Остеосаркома - це злоякісне новоутворення кісткової тканини. Щорічно в світі виявляють 2 людини на 100 тис. осіб з цією хворобою.

В університеті штату Іллінойс група інженерів і ветеранів на чолі з Тімоті Феном в ході дослідження довели, що після доставки ліків таким шляхом, динаміка зростання негативна, а розмір остеосарком зменшується.

Інтоксикація організму під час введення препаратів таким шляхом зменшується в 3-4 рази.

Доставка ліків за допомогою наночастинок - напрямок у медицині, що стрімко розвивається. Також цей метод лікування називають адресна або таргетна доставка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Робот-хірург робитиме надскладні операції

Ліки від раку призводять до великої кількості побічних ефектів на здорові органи й тканини. Перевага таргетної доставки в тому, що вона дозволяє препаратам діяти безпосередньо на пухлину, уникаючи побічної дії на організм в цілому.

Професор Тімоті Фен зауважує, що свої дослідження вони проводили на собаках масою від 40 до 60 кг. Експерименти показали, що побічні дії на імунну систему майже відсутні. Про це повідомляє портал Hi-News.

Собаки, на яких проводять дослідження, зазвичай перебувають на пізній стадії захворювання. Через це говорити про стовідсотковий успіх результатів неможливо. Тобто невідомо, чи можливо досягти повної ремісії раку кісток за допомогою такого лікування.

Нагадаємо, що штучний інтелект навчили діагностувати рак з точністю до 92%.

Зараз ви читаєте новину «Рак кісток зможуть лікувати без побічної дії препаратів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути