вівторок, 20 червня 2017 09:49

Психологи розповіли, чому люди бувають самотні

Психологи розповіли, чому люди бувають самотні
Чим більше людина егоїстична, тим більш імовірно, що вона не зможе знайти собі другу половинку і буде жити на самоті, таким людям набагато складніше зійтися з кимось і жити в парі. Фото: flickr.com

Фахівці з психології із Університету в Чикаго з'ясували головну рису характеру людини, через яку вона ризикує бути самотня.

На вивчення цієї особливості вони витратили понад 11 років досліджень.

Про це повідомляє kvedomosti.

Дослідники говорять, що їм вдалося виявити взаємозв'язок між самотністю і егоїзмом людини. Що більше людина егоїстична, то висока імовірність того, що вона не зможе знайти собі другу половинку і буде жити на самоті. Таким людям набагато складніше зійтися з кимось і жити в парі.

У дослідженні взяли участь американці віком від 58 до 70 років, які уникають компаній і вважають за краще проводити час в атмосфері спокою і тиші.

У більшості учасників експерименту наявна риса егоцентричності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені з'ясували, що рослини можуть чути

За словами вчених, ця риса характеру може проявлятися ще в юнацькі роки, коли індивід ставить власне "я" вище за потреби інших членів суспільства. З кожним роком егоцентрічность все більше поглинає людину, вона стає замкнутіша, веде самотній спосіб життя.

Психологи зазначають, що культ егоцентричності поступово стає нормою життя суспільства, оскільки таку рису інтерпретують через всі канали масової комунікації, що спотворює уявлення людей і призводить до самотності.

Вчені з університету Тель-Авіва викопали гігантську статую дивної тварини та виявили текст на керамічному уламку, який відкопали в місті Арад в 1960-х.

Зараз ви читаєте новину «Психологи розповіли, чому люди бувають самотні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути