вівторок, 28 лютого 2017 18:55

Психолог розповіла, в чому унікальність вундеркіндів

Психолог розповіла, в чому унікальність вундеркіндів
Ладушки.info

Таємниця народження вундеркіндів невідома, хоча зі століття в століття люди намагаються запрограмувати народження або виховати генія. Вундеркінди – це не просто обдаровані діти. Вони в ранньому віці розкривають свій потенціал і починають за розумовим розвитком випереджати однолітків.

"Вундеркінди мають кращі здібності до засвоєння знань. Вони можуть запам'ятати більший обсяг інформації, їм це легше - інформація потрапила і вона вже зафіксована. Вони розумніші, більше здатні до використання нетрадиційних форм вирішення завдань побутових чи навчальних. Вони до цього творчо підходять, бачать якісь нестандартні схеми-ситуації. Серед вундеркіндів, які приймають позитивно свою унікальність, розвиваються геніальні люди, які хочуть зробити щось нове у своїй сфері діяльності. Таких людей небагато, не знаю - на щастя чи на жаль. Вони вирізняються унікальністю і нетрадиційністю у вирішенні завдань", - говорить Ірина Губеладзе, кандидат психологічних наук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені пояснили, чому не варто вирізати апендикс

Вундеркінди, яким з раннього дитинства говорять, що вони унікальні, можуть стати асоціальними. Маючи певні здібності, вони просто можуть цим нехтувати:

"Такі діти розуміють, що через свою унікальність і неповторність вони часто залишаються поза компанією однолітків та без друзів. Як результат вони свідомо або несвідомо удаються до певних асоціальних форм поведінки, намагаючись врівноважити свою ідентичність. "Я буду вкрай поганим, щоб зрештою стати більш нормальним". І це проблема формування адекватної самооцінки.
Традиційно маючи схвальну оцінку з боку оточення, обдаровані діти інколи у такий спосіб просто перевіряють рівень терпимості свого оточення, до якої міри їм можна вчиняти соціально небажані дії. Вони поводять себе асоціально, можуть почати рано палити, битись, задирати інших дітей. І не тому, що у них немає здібностей до інших предметів, а тому, що вони просто саботують.", - говорить фахівець.

Вчені з Техаського університету провели унікальне дослідження на гризунах. З'ясували, що люди, які курять електронні сигарети, мають вищі шанси дістати інсульт, ніж звичайні курці.

Зараз ви читаєте новину «Психолог розповіла, в чому унікальність вундеркіндів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути