середа, 30 січня 2019 17:33

Повідомили, як складатимуть ЗНО абітурієнти з Донбасу і Криму

Повідомили, як складатимуть ЗНО абітурієнти з Донбасу і Криму
Щоб вступити до вузу, слід зареєструватися на ЗНО. TeenBloog

Міністерство освіти і науки спільно із Українським центром оцінювання якості освіти розробили умови реєстрації на ЗНО абітурієнтів з окупованих частин України.

Охочі вступати до вузів на материковій Україні мають зареєструватися для участі в основній сесії тестування - з 5 лютого до 25 березня 2019-го. Для участі у додатковій сесії - з 3 до 20 травня, повідомляють в УЦОЯО.

Майбутні абітурієнти можуть відправити документи для реєстрації електронною поштою. У терміни варто надіслати на адресу центру оцінювання скан-копії фотокартки й інших необхідних документів.

Якщо особа не може вказати адресу в Україні для отримання поштового повідомлення, інформацію про результати реєстрації відішлють на її електронну адресу. Тоді сертифікати ЗНО зберігатимуть у регіональному центрі. Забрати їх можна буде на пункті проведення ЗНО під час першого тестування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які предмети ЗНО обрати для вступу

Взяти участь у ЗНО можуть випускники, які проживають на непідконтрольних українській владі територіях, але зараховані будь-якою формою навчання у загальноосвітньому закладі на території України.

Набули чинності нові правила прийому до вузів на 2019 рік. Так для вступу на медичний, фармацевтичний і ветеринарний напрями прийматимуть сертифікати ЗНО 2017, 2018 і 2019 років, крім оцінок з англійської, французької, німецької та іспанської мов. Для них зараховуватимуть сертифікати тільки 2018 і 2019 років.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, як складатимуть ЗНО абітурієнти з Донбасу і Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути