середа, 01 серпня 2018 13:09

Повідомили, скільки абітурієнтів вступили на бюджет

Повідомили, скільки абітурієнтів вступили на бюджет
З'явилися списки зарахованих на бюджет. Фото: it-cluster.od.ua

58 875 вступників на бакалавра і магістра медичного, ветеринарного та фармацевтичного спрямування отримали рекомендації для зарахування на бюджет.

Місця розподілили за алгоритмом адресного розміщення державного та регіонального замовлення, повідомляють у Міністерстві освіти і науки України.

У цих вступників в електронному кабінеті навпроти однієї із заяв з'явився статус "Рекомендовано до зарахування (навчання за кошти державного (регіонального) бюджету)". Ці абітурієнти повинні подати оригінали документів у вузи до 18:00 6 серпня. Після цього навпроти заяви з'явиться "Включено до наказу". Навчальні заклади видають накази про зарахування студентів.

Інформація про розподіл бюджетних місць також оприлюднять на офіційному ресурсі: https://vstup.edbo.gov.ua/

Якщо до зазначеного терміну вступник не подає оригінали у вуз, його рекомендацію анулюють. Навпроти заяви з'явиться "Виключено зі списку рекомендованих (навчання за кошти державного (регіонального) бюджету)".

Переведення на вакантні місця державного замовлення відбуватиметься з 7 по 18 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перемоги та поразки: чим запам'яталася цьогорічна вступна кампанія

У тих, хто сьогодні не отримає рекомендацію на навчання за кошти державного замовлення, біля заяв з'явиться статус "Допущено до конкурсу". Ці абітурієнти автоматично беруть участь у конкурсі на навчання на контракті.

Після 7 серпня навпроти заяв цих вступників з'явиться "Допущено до конкурсу (навчання за кошти фізичних та/або юридичних осіб)", а потім - "Рекомендовано до зарахування (навчання за кошти фізичних та/або юридичних осіб)".

Цього року вступники зареєстрували понад 162 тис. електронних кабінетів. Найбільше документів подали на філологію і право. Поступило майже 915 тис. заяв. З них в електронній формі 903, а в паперовій – приблизно 11 тисяч.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, скільки абітурієнтів вступили на бюджет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути