вівторок, 22 вересня 2020 09:17

Повернення людини на Місяць: початок місії відтермінували

Повернення людини на Місяць: початок місії відтермінували
До того як на місяць знову ступить людина (планується, що це буде жінка), в NASA збираються створити там певну інфраструктуру. Фото: Reuters

22 вересня в NASA презентували оновлений план проєкту Artemis – першої пілотованої місячної програми з дня останньої місії "Аполлон" 1972 року.

Відтермінували перші місії за програмою, але не її кульмінацію, повідомили в NASA.

Перший етап (безпілотний обліт запущеного на ракеті SLS корабля Orion навколо Місяця і повернення його на Землю) перенесли на 2021 рік, другий (обліт Місяця Orion з екіпажем і повернення його на Землю) – на 2023 рік. Раніше ці етапи планувалися на 2020-й і 2021-й відповідно, але терміни нібито зірвала пандемія Covid-19, яка затримала будівництво надважкої ракети. Висадження людей на природний супутник Землі все ще заплановано на 2024 рік.

До того як на місяць знову ступить людина (планується, що це буде жінка), в NASA збираються створити там певну інфраструктуру за допомогою роботів, яких почнуть запускати на поверхню супутника з наступного року двічі за сезон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японія планує зробити перші 8К-знімки супутників Марса

Оприлюднили відео з архіву NASA про прогулянки астронавтів по місячній поверхні. Відео склали з архівів місій Аполлон-15 і Аполлон-16. На відео люди в дутих і громіздких скафандрах стрибають по Місяцю.

Зараз ви читаєте новину «Повернення людини на Місяць: початок місії відтермінували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути