пʼятниця, 20 листопада 2020 16:58

Порівняння цін, акції та групові чати: як оновили Google Pay

Порівняння цін, акції та групові чати: як оновили Google Pay
У вкладці Explore відображатиметься інформація про бонуси, акції, купони і інші пропозиції від компаній. Фото: unsplash

Компанія Google випустила оновлення додатку Google Pay, де тепер можна спілкуватися з друзями, замовляти їжу й отримувати аналіз витрат.

Оновлення поки що доступні тільки для користувачів із США, передає Liga.

Вкладка Pay, у якій користувачі раніше могли додати карти і розплачуватися ними, а також переказувати гроші за номером телефону, тепер отримала чати. В особистих повідомленнях можна побачити історію переказів, відправляти запити на переказ від друзів і просто поспілкуватися.

Google додав і групові чати, наприклад, на випадок, якщо вам потрібно розділити рахунок у кафе. Там відображатиметься і статус оплати кожної людини в частці. З'явилися чати з компаніями: у них можна подивитися історію покупок, прив'язати бонусну карту до рахунку й отримати інформацію про акції від продавців.

Також у вкладці з'явилася можливість оплатити бензин або замовити їжу: з системою співпрацюють понад 100 тис. ресторанів і 30 тис. АЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook уперше розповів про боротьбу з риторикою ненависті

У вкладці Explore відображатиметься інформація про бонуси, акції, купони й інші пропозиції від компаній. Якщо користувач дозволить алгоритмам Google обробляти особисту інформацію, то пропозиції стануть більш персоналізованими. Компанія зазначає, що не ділитиметься даними з продавцями.

Тут також буде сканер QR і штрихкоду, за допомогою якого можна буде відсканувати продукт в магазині і подивитися його ціну в інших місцях. Користувачі Google Pay також зможуть перевести гроші один одному за допомогою особистих штрихкодів без необхідності обмінюватися контактними даними.

У вкладці Insights сервіс покаже користувачам звіт про витрати й заощадження на основі транзакцій.

У додаток додали пошук по транзакціях: наприклад, якщо ввести слово "їжа", з'являться всі ресторани і магазини, де користувач витратив гроші. В Google Pay також з'явиться аналог "історій", в яких буде коротке зведення фінансової інформації, наприклад, про великі транзакції або про загальну суму, яку користувач перевів друзям за минулий місяць.

Оприлюднили список із 200 найпопулярніших слів, цифр, знаків і символів, які люди використовують, щоб захистити облікові записи. Найпопулярніший пароль - 123456. Понад 2,5 млн людей у світі його використовують.

Зараз ви читаєте новину «Порівняння цін, акції та групові чати: як оновили Google Pay». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути