понеділок, 31 травня 2021 10:16

Показали неймовірний знімок центру нашої галактики

У NASA показали фото центру Чумацького Шляху. Астрономи назвали його ефектним галактичним гобеленом із намагніченими нитками.

Зображення створили з використанням даних, отриманих із рентгенівської обсерваторії Chandra й радіотелескопа Meerkat, що в Південній Африці. Знімок опублікували на сайті NASA.

"Нитки перегрітого газу й магнітних полів плетуть гобелен енергії в центрі галактики Чумацький Шлях", - ідеться в повідомленні.

Помаранчеві, зелені, сині й фіолетові рентгенівські промені від Chandra показують різні енергії, а радіодані Meerkat зображені в сірих і пурпурних відтінках.

Автор: NASA
 

Підставою для створення нової панорами послужили дані декількох телескопів. Остання версія світлини розширює кут огляду вище й нижче площини галактики, тобто диска, де міститься більшість зірок Чумацького Шляху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили найповнішу мапу розподілу темної матерії у Всесвіті

Космічний телескоп Hubble Національного управління США з аеронавтики та дослідження космосу зробив серію фотографій туманності Вуаль за допомогою нових методів обробки зображень, які дають нагоду побачити найдрібніші деталі.

Зараз ви читаєте новину «Показали неймовірний знімок центру нашої галактики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути