Ексклюзиви
понеділок, 19 листопада 2018 07:25

Чому діти важко адаптуються до садка

Чому діти важко адаптуються до садка
Проблеми з адаптацією виникають у малюків, яких рано віддали у садок. Фото: Наша мама

Адаптація до дитсадка у кожного малюка проходить по-різному. Усе залежить від темпераменту дитини. Комусь достатньо 2-3 тижнів. У когось адаптація затягується на 1-2 місяці. Якщо дитина плаче і не хоче залишатися у садку довше 2 місяців, для цього існують причини.

"Найважче пристосуватися до дитячого садка малюкам-інтровертам. Адже вони полюбляють самотність, часто граються на одинці. Перебування у гурті з 15 малюків викликає дискомфорт для інтровертів. Таким дітям краще перебувати у садочку півдня. Інший вихід – займатися з дитиною вдома, або влаштувати на розвиваючі заняття. Там групи у середньому складаються з п'яти осіб", - розказує Gazeta.ua психолог Наталія Носаль.

Частіше малюки не бажають йти у дитячий садочок через обстановку в групі.

"Іноді дитина не може знайти спільної мови з однолітками. З різних причин над малюком можуть сміятися, бити або не запрошувати до колективних ігор. Перш за все слід дізнатися причину у дитини, а потім поговорити з вихователем та іншими батьками. Якщо нічого не зміниться, переведіть малюка в іншу групу. Часом грубо з дітьми поводяться вихователі і няні. Чутливі діти реагують на таку поведінку дорослих небажанням йти у садок", - каже фахівець.

Психолог також радить батькам позитивно відгукуватися про дитячий садок, виховательку та однолітків дитини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як підготувати малюка до дитячого садка

"Іноді тато чи мама лякають дитиною дитсадком і навіть вихователькою Мовляв, не будеш слухатися підеш у садочок на цілий день або розкажу про твої капризи няні. Залякування не приносить користі", - пояснює Наталія Носаль.

Проблеми з адаптацією також виникають у малюків, яких рано віддали у садок. Оптимальний вік – від 3 років.

До дитсадка дітей варто готувати заздалегідь, щоб пристосувалися до нових умов. Це займає два тижні. Малюкам психологічно складно перелаштуватися із домашнього побуту до дитсадка. Вперше лишаються без рідних. Стрес ослаблює дитячий організм. Починають хворіти.

Зараз ви читаєте новину «Чому діти важко адаптуються до садка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути