четвер, 20 травня 2021 11:14

Південна Корея приєднується до американської програми з освоєння Місяця

Південна Корея приєднується до американської програми з освоєння Місяця
Планують побудувати місячну орбітальну станцію фото: Space News

Американська програма Artemis має на меті повернути людину на Місяць. Планують також побудувати місячну орбітальну станцію та базу на поверхні супутника.

До Америки охоче приєднуються інші країни, щоб зробити свій внесок в історичну програму. Кожна країна, яка підписала "Угоди Артеміди", робитиме посильний вклад у проєкт, повідомляє Space News.

Хтось будуватиме модулі для станції, як Канада або Японія. Хтось не має таких виробничих потужностей, тому допоможе ідеями та інтелектуальними потужностями. Роль Південної Кореї, яка стала новим учасником, поки що незрозуміла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Телескоп Hubble сфотографував сотні галактик

Переговори щодо приєднання Південної Кореї до програми ведуть впродовж певного часу. Відомо, що сторони домовились підписати "Угоди Артеміди".

"Участь в "Угоді Артеміди" важлива тим, що вона робить дослідження космосу ефективнішим. Корея не відстає від світової тенденції в будівництві місячних станцій", – зазначила корейська сторона.

Американська компанія SpaceX вивела на орбіту ракету-носій Falcon 9 з 52 супутниками Starlink та двома супутниками компаній Capella Space, Tyvak-0130.

Зараз ви читаєте новину «Південна Корея приєднується до американської програми з освоєння Місяця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути