вівторок, 09 квітня 2019 14:47

Останніх білих носорогів захищатиме собака

Останніх білих носорогів захищатиме собака
У світі залишилось 2 білих носороги Фото:ExpertTur

Двох останніх північних білих носорогів захищатиме від браконьєрів спанієль.

Тварини перебувають у кенійському національному парку Ол Педжета. Тепер їх цілодобово охоронятиме службовий спанієль. Йому 10 місяців і він навчений шукати зброю. Доставили собаку із Англії. Тварину використовуватимуть у пошукових операціях і для огляду транспортних засобів, повідомляє ExpertTur.

Проте навіть такі заходи не відновлять популяцію білих носорогів. Останніми представниками є мати і донька - 30-річна Нагін і 19-річна Фатун. Останнього самця, який був батьком і дідом приспали у минулому році через хворобу. Для його захисту від браконьєрів, йому спиляли ріг і надали цілодобову охорону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Африканські слони почали народжуватись без важливої частини тіла

У тварини за життя взяли генетичний матеріал. У майбутньому науковці сподіваються, що зможуть вирішити проблему зникнення видів.

Колись північні білі носороги жили в Чаді, Судані, Уганді, Конго і Центральноафриканській Республіці. Інші рідкісні підвиди носорогів, чорний і південний білий, теж стають жертвами браконьєрів. Вони полюють на них через роги тварин.

У березні цього року, у Каїрі померла одна з трьох останніх на планеті самок білого північного носорога. Вона була останньою представницею цього виду на Близькому Сході.

Зараз ви читаєте новину «Останніх білих носорогів захищатиме собака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути