четвер, 24 січня 2019 14:48

Оприлюднили найвірогіднішу гіпотезу зародження життя на Землі

Оприлюднили найвірогіднішу гіпотезу зародження життя на Землі
Життя на Землі стало можливим після зіткнення з іншою планетою Фото: TheQuestion.ru

Необхідні для зародження життя речовини на Землю принесло зіткнення з Тейєю

Учені з Університету Райса заявили, що зіткнення Землі з Тейєю могло принести на нашу планету речовини, необхідні для зародження і розвитку життя. Зіткнення сталося 4,4 млрд років тому, розповідає Зеркало тижня.

Внутрішні планети Сонячної системи бідні легкими хімічними елементами, включаючи необхідні для життя сірку, азот і вуглець. Це справедливо і для ядра Землі, але ось у мантії, корі, гідросфері та атмосфері міститься достатня кількість подібних речовин. Перенесення матерії між ядром і зовнішніми шарами ускладнене, протн самі вони постійно перемішуються. Це і пов'язують із давнім зіткненням, яке наситило зовнішні шари легкими елементами, але не торкнулося складу вже глибокого тоді ядра Землі.

Учені припустили, що додаткові легкі елементи були принесені на Землю одним великим небесним тілом, гіпотетичною Тейєю розміром із Марс, зіткнення з якою призвело до появи Місяця.

Учені провели експерименти, вивчивши геохімічні реакції, що протікають при величезних температурі та тиску, імітуючи формування багатого сіркою ядра і зовнішніх шарів того давнього планетного зародка. Досліди показали, що підвищення вмісту сірки до 25% практично не впливає на вміст азоту, проте вуглець у таких сплавах розчиняється набагато гірше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під льодами Антарктики знайшли життя

Дослідники провели комп'ютерне моделювання, яке враховувало нові дані, і протестували більше мільярда сценаріїв. У результаті вони підтвердили гіпотезу, що легкі речовини були принесені на Землю зіткненням із великим небесним тілом розміром із Марс.

Учені з космічного агентства NASA завершили експеримент, який довів неземне походження життя на нашій планеті.

Науковці відтворили у лабораторії космічні умови, за яких отримали дезоксирібозу, - органічну молекулу, яка становить основу ДНК. Тобто життя могло бути доставлене на Землю з космосу за допомогою космічного тіла, наприклад, комети, пише Science News.

Зараз ви читаєте новину «Оприлюднили найвірогіднішу гіпотезу зародження життя на Землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути