Ексклюзиви
субота, 27 лютого 2021 13:28

"Невдачі є передвісниками успіху" – представниця НАТО виступила перед учасницями STEM is FEM

"Невдачі є передвісниками успіху" – представниця НАТО виступила перед учасницями STEM is FEM

Директорка Центру інформації та документації НАТО Вінета Кляйн зустрілася із дівчатами зі STEM-спільноти на навчальному заході від благодійного освітнього проєкту STEM is FEM. Посадовиця міжнародної організації підтримала намір дівчат обирати кар'єру за покликом серця, а не під тиском соціальних стереотипів та заохотила не боятися виходити за межі зони комфорту. Адже, як запевняє посадовиця, шлях без перешкод не веде до успіху.

"Треба розуміти, яка ваша ціль. Чітко знайте, чого хочете і сприймайте невдачі як частину шляху. Не засмучуйтесь через них та продовжуйте свій шлях. Невдачі загартовують та є передвісниками успіху. Навіть у Стіва Джобса були помилки та невдачі, але він відновлювався та продовжував іти уперед. У будь-якій ситуації шукайте нові можливості та виходи. Та пам'ятайте: освіта – це квиток до підвищення стандарту життя, незалежності та успіху. Розширюйте кордони", – зазначила пані Кляйн.

Заступниця Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан зазначила, що дедалі частіше в Україні молоді ІТ-спеціалісти обирають шлях не найманого працівника, а будують власні стартапи. Чиновниця підбадьорила дівчат також спробувати цей варіант.

"Онлайн-портал Дія.Бізнес має безліч сервісів, що допомагають підприємцям та тим, хто тільки планує відкрити власну справу, незалежно від віку. Безкоштовні консультації з бізнес-ідей, маркетингу, фандрайзингу, навіть психологічна підтримка. І все безкоштовно. На сайті є також карта інфраструктури бізнесу України у різних сферах, в тому числі технологічній. Інформація про експорт та імпорт різних країн. Усе це може бути корисно і для ІТ-стартапу", – зауважила пані Іоанн.

Зустріч відбулася під час дев'ятого безкоштовного навчального модулю для українських школярок від STEM is FEM. На цей раз дівчат познайомили із комп'ютерними науками – штучним інтелектом, машинним навчанням та data science.

"Згідно із психологічними дослідженнями, жінки, які мають 8 років досвіду роботи в ІТ-галузі, на співбесідах почуваються так само, як чоловіки із 1 роком досвіду. Уявіть тоді, як тоді важко молодим дівчатам без жодного досвіду знайти перше місце роботи. Саме тому мотиваційні спічі є невід'ємною частиною кожного нашого модулю. Спілкуючись з успішними жінками, наші учасниці мають змогу стати впевненішими у собі та своїх можливостях і відкрити нові горизонти для розвитку", – підкреслив ініціатор STEM is FEM, інвестор компанії Reface, Сергій Токарєв.

STEM is FEM – соціальний освітній проєкт, покликаний боротися із ґендерними стереотипами та заохочувати українських школярок обирати STEM-спеціальності. В рамках проєкту проводяться численні безкоштовні освітні заходи – навчальні модулі, вебінари, майстер-класи тощо. Слідкувати за анонсами подій можна на сайті проєкту або на офіційних сторінках у соцмережах Facebook та Instagram.

Зараз ви читаєте новину «"Невдачі є передвісниками успіху" – представниця НАТО виступила перед учасницями STEM is FEM». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути