четвер, 30 липня 2020 11:48

Не Samsung чи Apple: уперше за 9 років змінився лідер із продажу смартфонів

Не Samsung чи Apple: уперше за 9 років змінився лідер із продажу смартфонів
Huawei є лідером на китайському ринку, де продає 70% випущених нею смартфонів. Фото: Pixabay

У ІІ кварталі 2020 року китайська компанія Huawei Technologies стала першою у світі з продажу смартфонів.

Вона обійшла південнокорейську Samsung Electronics, свідчать дані аналітичної компанії Canalys, передає "Інтерфакс-Україна".

Останні 9 років цей список очолювали або Samsung, або американська Apple. За даними Canalys, Huawei у квітні-червні продала 55,8 млн смартфонів - на 5% менше, ніж роком раніше. Водночас продажі Samsung впали на 30% через проблеми, викликані пандемією коронавірусної інфекції, - до 53,7 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Galaxy Note 20: яка буде нова лінійка смартфонів від Samsung

"Це чудовий результат, який мало хто міг передбачити рік тому. Якби не Covid-19, цього не сталося б", - зазначає головний аналітик Canalys Бен Стентон.

Huawei є лідером на китайському ринку, де продає 70% випущених нею смартфонів. У ІІ кварталі продажі компанії в КНР зросли на 8%, закордонні поставки впали на 27%.

"Huawei отримала максимальну вигоду з відновлення китайської економіки, щоб оживити свої операції з продажу смартфонів. Samsung представлена в Китаї дуже слабко, її частка становить менш як 1 відсоток ринку, при цьому ключові для південнокорейської компанії ринки - Бразилія, Індія, США і Європа - змучені пандемією і локдаунами", - заявив Стентон.

За словами аналітика Canalys Мо Джіа, перемога Huawei в ІІ кварталі, скоріше, є символічною і не свідчить про серйозні зрушення на ринку смартфонів. Оскільки уряди західних країн вносять Huawei у чорний список, її сильних позицій тільки в Китаї може виявитися недостатньо, щоб компанія могла втриматися на першому місці серед виробників смартфонів, коли світова економіка почне відновлюватися.

Китайський виробник смартфонів Honor, дочірній бренд гіганта Huawei, оголосив про нову модифікацію Play 4 Pro. Модель зможе завдяки інфрачервоному сигналу виміряти температуру людини, як термометр. Спеціальна версія Honor Play 4 Pro, яка справді постачається з ІЧ-датчиком температури, поки що буде доступна лише для Китаю.

Зараз ви читаєте новину «Не Samsung чи Apple: уперше за 9 років змінився лідер із продажу смартфонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути