пʼятниця, 14 квітня 2017 07:16

Назвали слово, яке збереже стосунки від розлучення

Назвали слово, яке збереже стосунки від розлучення
У найщасливіших шлюбах чоловік і жінка звикли говорити одне одному "дякую". Фото: alisvadba.ru

Психологи назвали слово, яке звикли говорити у щасливих шлюбах. Це слово - дякую.

Дослідження провели американські вчені Університету Джорджії, повідомляє портал "Особлива". Вони опитали сімейні пари, щоб з'ясувати, як прийнято спілкуватися в сім'ях.

"Наше опитування засвідчує абсолютну силу простого "дякую". Навіть якщо пара зазнає труднощів у відносинах, подяка допомагає привести їх у норму і поліпшити клімат в родині. Якщо чоловік бачить, що в родині його люблять і цінують, якість шлюбу покращується. Від цього залежить і його тривалість", - каже науковий керівник дослідження Ален Бартон.

Науковці виявили, чим частіше подружжя дякує одне одному, тим менше вони думають про розлучення. Крім того, знижується негативний ефект від сварок.

"Якщо пара в кризі: один член сім'ї постійно чогось вимагає і бурчить, а інший намагається уникнути конфлікту, саме подяка і вдячність допомагає подружжю вийти з піку, позбутися негативних емоцій і стабілізувати відносини", – каже психолог Тед Фатріс.

Проста подяка може допомогти парі подолати проблеми, переконані науковці.

Вчені впевнені, що тривалі і щасливі шлюби відрізняються від нетривалих і нещасних тим, як партнери сваряться і як вони ставляться один до одного в повсякденному житті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли люди зраджують найчастіше - дослідження

Британські вчені виокремили категорію жінок, які найбільше схильні до зради. Це - незадоволені своїм сексуальним життям панянки.

Зараз ви читаєте новину «Назвали слово, яке збереже стосунки від розлучення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути