четвер, 16 листопада 2017 12:40

Назвали сфери, де працює найбільше жінок

Назвали сфери, де працює найбільше жінок
У педагогічній сфері здебільшого працюють жінки. Фото: відкриті пошукові мережі

У сфері фінансів працює набагато більше жінок, ніж чоловіків. Вони складають 86 % фахівців цієї галузі. Такі висновки зробила HR-експерт ресурсу rabota.ua Тетяна Пашкіна. Вона склала рейтинг професійних сфер, де переважно працюють жінки.

Фінансова сфера. Тут працює найбільше жінок — 86%. Найчастіше вони займають посади бухгалтерів, податкових працівників. Фінансові директори, здебільшого, саме чоловіки, пише ресурс ukrainky.com.

Педагогічна сфера трохи поступається в кількості фахівців жіночої статі. Вони займають посади вчителів, викладачів і репетиторів. Рівноцінно з педагогікою жінок багато в сферах оздоровлення, спорту і туризму. Також — у медицині, фармацевтиці і сфері управління персоналом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як знайти роботу після зміни професії: поради експертів

У сфері культури і шоу-бізнесу 70 % фахівців - дівчата.

Чимало жінок в державних структурах, у видавничій справі та ЗМІ. Як зазначає HR-експерт, 2/3 панянок працюють на рядових посадах, а от на топ-менеджерські претендує тільки п'ята частина представниць прекрасної статі.

Жінки активно атакують і суто "чоловічі" галузі та професії. Так, значно побільшало жінок серед водіїв таксі. Більше того, часто клієнти просять, щоб водієм була саме жінка, бо культура їх поводження на дорогах й у спілкуванні з пасажирами зазвичай вища.

Інтернет-технології також все більше поповнюються жіночими кадрами. Жінки тут працюють тестувальницями, бізнес-аналітиками, програмістками. Дівчата на вищих керівних посад в IT-компанії — рідкість.

Держстат визначив найбільш високооплачувані професії в Україні. Найвищий рівень заробітної плати у громадян, що працюють в сфері авіаційного транспорту - в середньому 29 610 грн. На 2-му місці за рівнем зарплат фінансисти і страховики - 12 521 грн. Замикають топ-трійку працівники телекомунікаційної сфери - 11 557 грн.

Зараз ви читаєте новину «Назвали сфери, де працює найбільше жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути