Ексклюзиви
вівторок, 28 листопада 2017 07:25

Знайшли спосіб боротьби зі стійкістю вірусів до антибіотиків

Знайшли спосіб боротьби зі стійкістю вірусів до антибіотиків
Науковці знайшли спосіб боротьби зі стійкістю вірусів до антибіотиків Фото: відкриті пошукові мережі

Науковці знайшли спосіб боротьби зі стійкістю вірусів до антибіотиків.

Фахівці кафедри біохімії та молекулярної медицини Університету Монреаля змогли успішно заблокувати гени, які відповідають за імунітет бактерій до антибіотиків. На це дослідження пішло 4 роки.

Їм вдалося заблокувати фрагменти ДНК - плазміди, які передають між бактеріями вірусу гени стійкості до антибіотиків. Плазмід зустрічається в багатьох мікроорганізмах і містить різні корисні для бактерії гени. Дослідники розробили більш ефективні зв'язуюючі молекули, які заважають передачі плазмідів із генами стійкості до антибіотиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Науковці пояснили, що спільного між "розбитим серцем" і серцевим нападом

На основі результатів цього дослідження науковці сподіваються в майбутньому розробити речовини, які затримують розвиток плазмідів, пише nv.ua. Також у їхніх планах - створити в майбутньому широкий спектр молекул, які пригнічують перенесення генів стійкості до антибіотиків.

Американські дослідники створили сполуку, яка успішно атакує три основні компоненти вірусу імунодефіциту - ВІЛ. Автори розробки з Національного інституту охорони здоров'я США і фармацевтичної компанії Sanofi кинули виклик смертельно-небезпечному вірусу, використовуючи так звані широко нейтралізуючі антитіла. Вони вбивають значну частину штамів вірусу і запобігають зараженню.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли спосіб боротьби зі стійкістю вірусів до антибіотиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути