Ексклюзиви
середа, 19 грудня 2018 11:00

Знайшли найдавнішу піраміду в світі

Знайшли найдавнішу піраміду в світі
Гунунг Паданг означає "світла гора". Фото: aranormal-news

Гора Гунунг Паданг на острові Ява - найдавніша у світі піраміда.

Вчені з Індонезії стверджують, що їй близько 10 тис. років, повідомляє "Новое время".

Гунунг Паданг виявили на початку ХХ ст. Там лежать залишки комплексу скельних споруд і пам'ятників - археологічне диво. Крім того, під ґрунтом можуть перебувати залишки найдавніших храмів на Землі.

Гора - це споруда з кількох шарів. Їх будували у різні доісторичні періоди. Піраміду могли почати будувати приблизно 15-28 тис. років тому. Про це свідчить радіовуглецевий аналіз.

Верхній металічний шар складається з кам'яних колон, стін, доріжок і просторів. Він розташований приблизно на 1-3 м нижче поверхні. 2 наступні рівні з'явилися поверх першого шару пізніше - близько 8,3 і 3,5 тис. років тому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 108 мумій та артефакти: знайшли гробниці древньої цивілізації аймара

"Конструкція охоплює не тільки верхню частину, а й схили. Вони займають площу не менше 15 гектарів. Структури не тільки на поверхні, але і вкорінені у більшій глибині. Це унікальний храм. Люди думають, що доісторичне століття було примітивним, але цей пам'ятник доводить протилежне", - каже керівник дослідження, геофізик Денні Хілманом Натавіджей із індонезійського Інституту наук.

Деякі індонезійські вчені скептично ставляться до цього дослідження і критикують його.

У Єгипті поблизу Великих пірамід Гізи археологи знайшли 8 вапнякових гробниць. Мумії були покриті картонажем - особливим каркасом, розфарбованим у золотий, зелений, блакитний і коричневий кольори.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли найдавнішу піраміду в світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути