Ексклюзиви
неділя, 29 липня 2018 11:02

NASA визначилось з першим житлом на Марсі

NASA визначилось з першим житлом на Марсі
Перші будинки на Марсі можна буде роздрукувати на 3D принтері - вчені

NASA вибрало переможців конкурсу з розробки житла для перших колоністів Марса. Про це повідомляється на офіційному сайті космічного агентства.

Журі агенства відібрало п'ять команд-фіналістів, які розділили призовий фонд в $ 100 тис. Всього в конкурсі брало участь 18 команд з усього світу.

Перше місце в конкурсі зайняла команда зі штату Арканзас, США. Члени команди отримали грошову винагороду в розмірі 21 тисячі доларів. Такий же приз отримала команда з Нью-Йорка, яка зайняла друге місце.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA буде тестувати тихі надзвукові польоти

"Командам-переможцям вдалося успішно створити цифрові моделі фізичних і функціональних характеристик будинку на Марсі з використанням спеціалізованих програмних інструментів", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що матеріали для побудови житла планується збирати прямо на Марсі. Самі житлові модулі можна буде надрукувати за допомогою 3D-принтерів.

Винахідники стверджують, що така технологія дозволить збільшувати площу будівлі при збільшенні кількості мешканців.

NASA відправить на Марс унікальний вертоліт. Mars Helicopter обладнаний сонячними батареями і системою нагріву, які необхідні для роботи техніки на Марсі. Розробляли його 4 роки.

Зараз ви читаєте новину «NASA визначилось з першим житлом на Марсі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути