Ексклюзиви
вівторок, 14 липня 2020 04:48

NASA визначилася з датою початку місії на Марс

NASA визначилася з датою початку місії на Марс
Визначилися з місією на Марс. Фото: Reuters

Національне управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA) планує запуск на Марс космічного корабля з марсоходом "Perseverance".

Запуск попередньо запланований на 30 липня, повідомляється на сайті NASA.

Запуск запланований на 7:50 ранку за місцевим часом (14:50 за київським часом). Підготовка до запуску космічного корабля триває. Команда готується доставити марсохід "Perseverance" на стартовий майданчик.

У NASA підкреслюють, що дата запуску може змінитися. На це можуть вплинути різні чинники, зокрема, результати тестування всіх систем корабля або метеоумов. Однак запустити корабель з марсоходом планують не пізніше 15 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Потрібно відправити українця в космос"

Раніше повідомлялося, що інженери NASA готуються почати будівництво нового космічного корабля "Психея" до однойменного астероїда. Його планують запустити за допомогою важкої ракети SpaceX Falcon в серпні 2022 року. У 2023 році "Психея" пролетить повз Марс, а в січні 2024 почне посадку на астероїд.

Зараз ви читаєте новину «NASA визначилася з датою початку місії на Марс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути