четвер, 11 лютого 2021 12:43

Народився засновник електричної лампочки та телефону

11 лютого 1847 року народився американський науковець і винахідник Томас Алва Едісон. Він є автором винаходів, на які видали 1093 патенти США та 1239 патентів інших країн. Більшість винаходів дослідник зробив у лабораторії в Менло-Парк у штаті Нью-Джерсі протягом 1876–1887 років.

Томас Алва Едісон створив лампу розжарення 1879-го, систему розподілу електроенергії споживачам, телефон і фонограф. Він запропонував використовувати на початку телефонної розмови слово "алло".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанія Rolls-Royce Limited оголосила про банкрутство

У серпні 1877 року Едісон винайшов фонограф — попередник грамофона, патефона і взагалі пристроїв звукозапису. На початку 1878-го фонографи демонстрували на виставках у США та Європі. Вони привернули увагу широкої публіки.

Автор: teach.onliner.by
  Народився засновник електричної лампочки та телефону
Народився засновник електричної лампочки та телефону
За 2 роки світ прийняв найвідоміший винахід Томаса Едісона - удосконалену електричну лампочку. Винахідник зміг продовжити час її роботи та спростив виробництво. Існуючі лампи перегорали за декілька годин, споживали багато струму або коштували дорого. Едісон заявив, що незабаром весь Нью-Йорк освітлюватимуть вогнетривкі лампочки, а ціна електрики стане доступна. Для нитки розжарювання випробував 6 тис. матеріалів і зупинився на вугільному волокні, яке горіло 13,5 год. Пізніше термін служби збільшився до 1,2 тис. год.
Автор: wikipedia.org
  Народився засновник електричної лампочки та телефону
Народився засновник електричної лампочки та телефону

Фонограф був улюбленим творінням Едісона. Упродовж 40 років він вносив до його конструкції все нові удосконалення, на які отримав 80 патентів. Один з приладів він надіслав на знак пошани Льву Толстому для запису голосу великого письменника.

3 квітня 1973 року інженер-фізик Мартін Купер здійснив перший дзвінок мобільним телефоном. Винахідник тривалий час працював у компанії Motorola над розробкою телефона. За допомогою телефонної трубки DynaTAC винахідник здійснив перший мобільний дзвінок.

Зараз ви читаєте новину «Народився засновник електричної лампочки та телефону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути