четвер, 20 жовтня 2022 13:27

Найпотужніший телескоп зробив унікальну світлину далекого космосу
3

Космічний телескоп James Webb зробив деталізовану фотографію Стовпів Творіння в туманності Орла.

Стовпи Творіння – величезні стовпи концентрованого пилу й газу, що розміщуються навколо порожнини в центрі, повідомляє пресслужба Національного управління Сполучених Штатів Америки з аеронавтики та дослідження космосу. Світлини оприлюднили на сайт NASA 19 жовтня.

Телескоп James Webb показав Стовпи Творіння
Фото: eastnews.ua
Телескоп James Webb показав Стовпи Творіння
Телескоп James Webb показав Стовпи Творіння

"Стовпи Творіння вперше сфотографували 1995 року за допомогою телескопа Hubble. Нове зображення допоможе вченим виявити молоді зірки, які народжуються в цьому місці, а також точніше підрахувати кількість пилу й газу. Завдяки новим зображенням телескопа дослідники зможуть покращити моделі механізму формування зірок", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Телескоп Hubble зробив унікальну світлину далекого космосу

Найпотужніший телескоп James Webb вартістю $10 млрд був запущений у космос наприкінці грудня. Серед ключових цілей обсерваторії – вивчення перших екзопланет і зірок-піонерів. Телескоп завдяки своїй камері ближнього інфрачервоного діапазону NIRCam може "зазирати" крізь хмари.

Космічне агентство NASA опублікувало знімки зіткнення зонда DART з астероїдом, зроблені телескопами James Webb і Hubble. Організувавши епохальний експеримент із захисту Землі від астероїдів, що закінчився зіткненням зонда DART з небесним тілом, NASA не втратила можливості зробити знімки події з різних ракурсів. DART, розміром не більший за торговельний автомат, 26 вересня врізався в нешкідливий Діморфос, розміром з футбольний стадіон на відстані 11 млн км від Землі.

Зараз ви читаєте новину «Найпотужніший телескоп зробив унікальну світлину далекого космосу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути