субота, 17 листопада 2018 14:52

Насувається сонячна буря

Насувається сонячна буря
Потужна сонячна буря накриє Землю 18 листопада. Фото: privat.aero

До Землі рухається потужна сонячна буря. Сонячні частинки наздоженуть нашу планету 18 листопада.

Такі дані повідомляє Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця у Москві. Частки вивільняться з так званої корональної діри, яка відкрилася в атмосфері Сонця. Їх потік буде настільки сильним, що досягне поверхні Землі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Все зробимо у два етапи - створили план колонізації Марсу

Це може стати причиною перебоїв GPS-навігації, сигналу мобільного телефону і супутникового телебачення, збільшення напруги в лініях електропередач.

18 листопада очікуються й коливання магнітних полів. Метеозалежним людям радять бути обережними. Більше бувати на свіжому повітрі і провітрювати приміщення. Запастися заспокійливими засобами. Допомогти можуть чай із м'яти або меліси. Виключити з меню солодке, жирне, м'ясне і алкоголь.

Варто куштувати фрукти з високим вмістом калію та магнію: банани, яблука, родзинки, курага, лимони. Вони зменшать вплив адреналіну на нервову систему і допоможуть серцево-судинній системі впоратися з навантаженням.

В NASA заявили, що відправлений до Сонця зонд Parker Solar Probe передав на Землю перші зображення. Вони зроблені набором із 4 інструментів, призначених для вивчення корони Сонця. Ці фото довели, що всі системи космічного корабля працюють у штатному режимі.

Зараз ви читаєте новину «Насувається сонячна буря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути