понеділок, 20 листопада 2017 11:05

На 3D-принтері навчилися друкувати частини тіла

Засновник шведського стартапа Cellink Ерік Гатенхольм заявив, що органи людини можна друкувати на спеціальному 3D-принтері.

У його компанії вироблять спеціальні біочорнила — рідину для друку, які складаються з органічних клітин. Їх виготовляють з целюлози, яку видобувають в лісах Швеції, і альгінової кислоти, яку отримують з морських водоростей. Їхня особливість у тому, що їх можна змішувати з будь-яким типом людських клітин.

Автор: Cellink
  Друк носа на 3D-принтері
Друк носа на 3D-принтері

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили найдешевший у світі 3D-принтер

Зараз у компанії активно працюють над створенням хрящів і клітин шкіри, які можна застосовувати для тестування медичних препаратів і косметики, пише Новое время.

"Наша мета - змінити світ медицини. Ми хотіли, щоб наша технологія з'явилася в кожній лабораторії світу", - говорить Ерік Гатенхольм.

У компанії переконані, що в найближчі 10-20 років біодрук використовуватимуть для створення органів для пересадки людям.

Дослідницька лабораторія по будівельній техніці армії США в штаті Іллінойс зуміла успішно провести 3D-друк бетонного будинку. Його створення надає можливість друкувати спеціально розроблені експедиційні структури за запитом, на місцях, використовуючи доступні на місцевому рівні матеріалів.

Очікується, що програма поліпшить військову логістику США, значно скоротивши потреби в робочій силі і залежність від відвантажених будівельних матеріалів.

Зараз ви читаєте новину «На 3D-принтері навчилися друкувати частини тіла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути