Ексклюзиви
понеділок, 18 січня 2021 14:12

МОН нагадує про останній день реєстрації на пробне ЗНО

МОН нагадує про останній день реєстрації на пробне ЗНО
19 січня - остання можливість зареєструватися на пробне ЗНО. Фото: pixabay

19 січня - це останній день, коли абітурієнти можуть зареєструватися на пробне зовнішнє незалежне оцінювання.

На цей момент сформували 145 237 заявок для участі в пробному ЗНО, повідомили в пресслужбі Міносвіти.

"На сьогодні для проходження пробного ЗНО процес завершили (здійснили оплату послуг із проведення пробного ЗНО. - Gazeta.ua) 85 тисяч осіб. Останній день реєстрації на пробне ЗНО – 19 січня. Сплатити кошти можна і після 19 січня в терміни, зазначені на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти", - написали в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стимулювати учнів треба не преміями, а якісною освітою - експерт

Пробно складатимуть такі тести: українська мова та література - 21 857 осіб; українська мова - 6321; історія України - 5231; математика - 24 210; математика рівня стандарт - 3906; фізика - 1134; хімія - 750; біологія - 2639; географія - 1040; англійська мова - 17 722; французька мова - 41; німецька мова - 143; іспанська мова - 6.

"Реєстрація для проходження пробного ЗНО не передбачає автоматичної реєстрації для участі в основній сесії ЗНО. Результати не буде зараховано як оцінки за державну підсумкову атестацію та не буде використано для участі в конкурсному відборі під час вступу до закладів вищої освіти", - повідомили у відомстві.

Результати пробного ЗНО оприлюднять на інформаційних сторінках учасників 16 квітня. Окрім того, експерти УЦОЯО на відео докладно проаналізують кожне завдання й порадять, як отримати найвищий бал на ЗНО. Вартість пробного ЗНО 2021 року різнитиметься в регіонах і становитиме від 195 до 255 грн. Точну суму вкажуть на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти.

Зараз ви читаєте новину «МОН нагадує про останній день реєстрації на пробне ЗНО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути