понеділок, 02 листопада 2020 14:03

Мінцифри запустило тест на цифрову грамотність українців

Мінцифри запустило тест на цифрову грамотність українців
Тестування передбачає перевірку базових знань та навичок із цифрової грамотності у 6 сферах. Фото: pixabay

Національний тест на цифрову грамотність українців запустило на онлайн-платформі "Дія.Цифрова освіта" Міністерство цифрової трансформації.

За словами заступника міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерії Іонан, мета тесту - перевірити готовність українців до життя та роботи в умовах побудови "держави в смартфоні", передає пресслужба відомства.

"Торік ми провели перше в Україні соціологічне дослідження цифрових навичок громадян. Виявилося, що 53 відсотки українців володіють цифровими навичками на рівні, нижчому від середнього. А цьогоріч уперше в Україні з'явилась можливість перевірити знання та навички з цифрової грамотності за різними сферами знань, зазначеними в Європейській рамці цифрових компетентностей для громадян. Це дозволить в режимі реального часу проводити дослідження цифрової грамотності в масштабах всієї країни", — сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 50 тис. осіб зареєструвалися підприємцями онлайн

Тестування передбачає перевірку базових знань та навичок із цифрової грамотності у 6 сферах: основи комп'ютерної грамотності; інформаційна та медіаграмотність (вміння працювати з даними); створення цифрового контенту; комунікація і взаємодія у цифровому суспільстві; безпека у цифровому середовищі; розв'язання технічних проблем (навчання впродовж життя у цифровому суспільстві).

Кожна із цих сфер знань охоплює 5 компетентностей. Тривалість проходження тесту становить 30-40 хв., впродовж яких потрібно відповісти на 90 запитань. Після складання тесту кожен отримає електронний сертифікат, який засвідчує загальний рівень цифрової грамотності, загальну кількість набраних балів, а також кількість балів у кожній сфері компетентностей. Національний тест на цифрову грамотність втілений за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Платформа "Дія.Цифрова освіта" розроблена за підтримки швейцарсько-української Програми EGAP, що фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва й реалізується фондами "Східна Європа" та Іnnovabridge.

Незабаром у парламенті зареєструють законопроєкт Дія.City. Над його концепцією працювали майже рік. Дія.Сity — це спеціальний економічний і правовий режим, який повинен створити найкращі умови для ведення IT/креативного бізнесу, пояснює у Facebook міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Зараз ви читаєте новину «Мінцифри запустило тест на цифрову грамотність українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути