середа, 08 липня 2020 14:22

Microsoft заявила про масштабні атаки, порівнявши їх з пандемією

Microsoft заявила про масштабні атаки, порівнявши їх з пандемією
Мільйони користувачів Microsoft Office 365 за тиждень були піддані атакам хакерів. Фото:pixabay

Жертвами масштабної шахрайської кампанії стали користувачі Microsoft. Зловмисники здійснили шкідливі розсилки у 62 країнах.

У компанії порівняли масштаб атаки з пандемією, повідомили в блозі Microsoft.

Шахраї націлилися на лідерів бізнесу в різних галузях, намагаючись зламати облікові записи, вкрасти інформацію і перенаправити електронні перекази.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хакери атакували комп'ютери передвиборчих штабів Трампа і Байдена

Мільйони користувачів Microsoft Office 365 за тиждень були піддані атакам хакерів. Фішингові атаки проводили хакери, які видавали себе за роботодавців та інших довірених відправників в електронних листах, надісланих користувачам Office 365. У повідомленнях містилися вкладення, які під час кліка на них пропонували надати користувачам доступ до веб-додатку. Додатки були фейковими та надавали кіберзлочинцям доступ до облікових записів користувачів Office 365.

"Злочинці намагалися отримати доступ до електронної пошти клієнта, списків контактів, конфіденційних документів та іншої цінної інформації", - повідомили в Microsoft.

На початку хакерської кампанії вкладення мали заголовки, які стосувалися стандартних бізнес-термінів, таких як "Звіт за 4 квартал - 19 грудня". Нещодавно хакери відновили свої спроби фішингу, використовуючи імена вкладень, пов'язані з пандемією, такі як "Covid-19 - Бонус". Компанія Microsoft змогла порушити цю схему завдяки рішенню суду, яке дозволило отримати контроль над доменами, що використовуються кіберзлочинцями, і запобігти подальшим кібератакам.

Експерти з Amazon Web Services, Microsoft, Booking.com та Genesis Investments проведуть безкоштовну онлайн-конференцію про технології для бізнесу. Відповідна подія відбудеться 15 липня о 15:00.

Зараз ви читаєте новину «Microsoft заявила про масштабні атаки, порівнявши їх з пандемією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути