Ексклюзиви
пʼятниця, 07 травня 2021 14:25

Microsoft виправила серйозну помилку у Windows

Microsoft виправила серйозну помилку у Windows
Windows містила серйозну помилку фото: Microsoft

На Reddit та форумі компанії Microsoft упродовж кількох днів почали з'являтися численні повідомлення, які вказують на проблеми в роботі Microsoft Defender. Через нетипову роботу цього захисного комплексу відчутно споживається вільне місце на завантажувальних накопичувачах комп'ютерів.

Деякі користувачі повідомляли, що на накопичувачах почали з'являтися невеликі файли розміром менш як 2 Кб, що викликало невеликі проблеми. Але в інших користувачів ситуація виявилася серйознішою – у папці Windows Defender з'явилися тисячі файлів, які сумарно займають декілька Гб внутрішньої пам'яті. Файли виявили в папці programData\Microsoft\Windows Defender\Scans\History\Store, що також призвело до створення великих за розміром резервних копій, повідомляє ITsider.

Помилка стосувалася користувачів, які використовували лише програмне забезпечення на ОС Windows Server 2016 та 2019. Деякі користувачі повідомляли, що не можуть закрити папку через перезаповнення завантажувального накопичувача та сповільнення роботи системи. Деякі адміністратори пропонують відімкнути у Windows Defender захист у реальному часі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google Play отримає функцію конфіденційності

Один з користувачів, який постраждав від цієї проблеми, звернувся до служби підтримки Microsoft та повідомив, що компанія усвідомлює проблему та працює над її усуненням. Інший користувач поділився своїми даними про запуск виправлення – оновлення до версії Engine 1.1.18100.6 повинно стати доступним для користувачів вже 6 травня.

У групових відеодзвінках Viber запустили підтримку до 30 осіб одночасно. Це корисна функція для багатьох користувачів, адже дистанційна робота та онлайн-навчання й досі затребувані в усьому світі.

Зараз ви читаєте новину «Microsoft виправила серйозну помилку у Windows». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути