вівторок, 25 травня 2021 02:01

Марсохід Curiosity знайшов можливі ознаки життя на Червоній планеті

Марсохід Curiosity знайшов можливі ознаки життя на Червоній планеті
На Марсі можливо існувало життя. Фото: NASA

Національне управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору США (NASA) оголосило про те, що марсохід Curiosity виявив на поверхні Червоної планети з'єднання, які можуть бути частками органічних солей.

Наявність органічних солей на поверхні Марса може побічно вказувати не тільки на існуюче в далекому минулому життя. Знання складу атмосфери і грунту відіграє найважливіше значення для майбутньої колонізації планети людиною, повідомляє Extremetech.

Присутність або відсутність певних мінералів сигналізує, які рослини можуть краще прижитися в марсіанських умовах. Однак охарактеризувати компоненти, що входять до складу грунту не так просто. У NASA вважають, що мільйони років впливу сонячної радіації призвели до того, що будь-який органічний матеріал, який існував в минулому розклався на органічні солі.

Вчені проаналізували спектрографічний сигнатуру різних з'єднань, використовуючи для цього інструменти, аналогічні тим, що є в розпорядженні Curiosity. Отримані таким чином дані вони порівняли з інформацією, що надходить від марсохода. Додавання в зразки вчених перхлоратов (солей містять хлор і кисень) які, як вважається поширені на Марсі, наблизило результати до даних марсохода.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Друга країна в світі. Китай успішно посадив зонд на Марс

Вперше про виявлення на Марсі органічних молекул NASA заявило ще в 2018 році. Виявлені нещодавно з'єднання поки класифікуються вченими як імовірно органічні солі, оскільки знайдені Curiosity хімічні речовини могли утворитися і в інший спосіб.

Зараз ви читаєте новину «Марсохід Curiosity знайшов можливі ознаки життя на Червоній планеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути