субота, 12 листопада 2016 11:21

Лінь передається генетично - вчені

Лінь передається генетично - вчені

Потяг до занять спортом у людини залежить від її генетики. Це довели вчені з американського університету Міссурі.

Науковці повідомляють, що 97% американців витрачають на фізичні вправи в день близько 30 хв. Це - рекомендований мінімум. Провівши дослідження, вони дійшли висновку, що окремі генетичні риси можуть формувати в людині більшу або меншу жагу займатися спортом та вести активний спосіб життя. Про це повідомляють на порталі Neboley.

Вчені провели експеримент. Відібрали щурів, які полюбляли бігати в колесі, та малорухливих тварин. Кращих активних гризунів спарювали з активними, а "лінивих" - із "лінивими". У підсумку вивели щурів із вродженою активністю чи пасивністю. Тварини з роду активних гризунів бігали набагато більше, ніж із пасивних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені пояснили, чому більшість людей лінуються

Після експерименту вчені дослідили і порівняли генетичні показники активних та пасивних щурів. Вони виявили, що саме гени могли мотивувати їх фізичну діяльність. Спеціалісти вважають, що результати дослідження можуть бути важливі для боротьби з ожирінням.

Нагадаємо, що вчені вже проводили такий експеримент 10 років тому і виявили, що в клітинах певної частини мозку понад 17 тис. різноманітних генів, а 36 із них могли мотивувати щурів до фізичної діяльності.

Зараз ви читаєте новину «Лінь передається генетично - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути