четвер, 13 травня 2021 19:30

Літо прямує до Києва: які локації почнуть працювати на ВДНГ
16

Після завершення локдауну на території Експоцентру почнуть працювати понад 20 різноманітних локацій для сімейного відпочинку. Серед них: видовищні експозиції просто неба, освітні проєкти, нестандартні квести та розважальні зони для дітей та дорослих. Втамувати голод можна буде в гастрономічних зонах, що традиційно розмістять територією ВДНГ.

Автор: ВДНГ
  На ВДНГ працюватимуть видовищні експозиції
На ВДНГ працюватимуть видовищні експозиції

Освітні проєкти

Мультимедійна виставка "Чорнобиль. Подорож" розташована в павільйоні №1.

Графік роботи: 10:00-20:00 (вівторок — неділя).

Вхід: безкоштовно.

Експозицію, яка присвячена 35-й річниці трагедії на ЧАЕС, створило Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України разом із ДАЗВ за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики.

Експозиція "Чорнобиль. Подорож" складається з архівних світлин та відеоматеріалів, робіт світових й українських митців та історій очевидців аварії.

Завдяки VR-технологіям на виставці можна буде перенестися до Чорнобиля й подивитися на те, як четвертий енергоблок накривали "Новим сучасним конфайнментом", і спостерігати, як життя крок за кроком повертається до Зони відчуження.

Кожен гість виставки також зможе записати власні спогади, думки та переживання і зберегти їх у відео- або аудіоформаті. Після завершення роботи виставки матеріали викладуть на цифрову платформу, яка продовжить збирати пам'ять та рефлексії на тему чорнобильської аварії.

Парк "Планета динозаврів" розташований в лісопарковій зоні за павільйоном №1.

Графік роботи: щодня з 10:00 до 20:00.

Вхід: дітям до 2-х років — безкоштовно, понеділок-вівторок — 150 грн для дорослих та 130 грн для дітей, середа-неділя — 190 грн для дорослих і 170 грн для дітей. Є сімейні квитки та знижки для пільгових категорій громадян.

Автор: ВДНГ
  На ВДНГ працюватимуть видовищні експозиції
На ВДНГ працюватимуть видовищні експозиції

Великий парк динозаврів з 16 травня розмістять в лісовій зоні ВДНГ. Масштабна виставка налічує понад 20 інтерактивних експонатів, які виготовили в реальну величину. Усі істоти будуть рухатись. Біля кожного динозавра розмістять інформаційні панелі, з яких відвідувачі зможуть дізнатися безліч цікавих фактів про життя та звички найбільших істот, що коли-небудь жили на землі. Для справжніх фанатів динозаврів у парку діятиме особлива розвага: катання верхи на величезних динозаврах-аніматроніках. На території експозиції також створять тематичні фотозони, присвячені життю доісторичних створінь, дитячі локації з розкопками скам'янілостей, ігрові зони, лабіринт та інші розваги.

Музей Науки діятиме в павільйоні №23.

Графік роботи: 10:00-20:00 (вівторок-неділя).

Вхід: 150 грн. Дітям до 3-х років — безкоштовно. Шкільний візит — 100 грн з дитини.

Доступні групові програми.

Автор: ВДНГ
  На ВДНГ працюватимуть видовищні експозиції
На ВДНГ працюватимуть видовищні експозиції

120 інтерактивних експонатів "Музею науки" розроблені командами науковців з Канади, США, Польщі, Швеції, Великобританії та України. Особливість експозиції полягає в тому, що з кожним експонатом можна взаємодіяти: роздивитися у мікроскоп, дослідити густину різних предметів, магнітні властивості та інше.

Відвідувачі також зможуть покататися на велосипеді з квадратними колесами, вирушити в космічну подорож, побачити двометрову голограму та багатокілограмовий кристал.

Виставка "Всесвіт тіла: Всередині тварин" функціонуватиме в павільйоні №4.

Графік роботи: 10:00-21:00 (вівторок-неділя).

Вхід: з вівторка до п'ятниці 350 грн, у вихідні — 400 грн. Дітям до 5 років безкоштовно. Пільговий та студенти: 300 грн у будні та 400 грн у вихідні.

Всесвітньо відома виставка Ґунтера фон Гаґенса працюватиме на ВДНГ до 1 серпня включно. Завітавши на цю виставку, гості Експоцентру зможуть ознайомитись з анатомією тварин-гігантів. Понад сто експонатів експозиції — тіла жителів пустелі, джунглів та океану.

Відвідувачі зможуть побачити, який вигляд має серце бика; дізнатися, чому страуси — найшвидші бігуни у світі фауни; яка особливість допомагає північним оленям виживати при екстремально низькій температурі.

Виставка "Динозаври морських глибин" діятиме в павільйоні №3.

Графік роботи: до кінця липня,10:00-21:00 (вівторок-неділя).

Вхід: від 180 грн.

Автор: ВДНГ
  На ВДНГ працюватимуть видовищні експозиції
На ВДНГ працюватимуть видовищні експозиції

Інтерактивна освітня виставка, на якій представлено 18 реалістичних експонатів стародавніх океанічних та морських тварин. Найбільший з них має довжину 15 м і висоту понад 5 м. Динозаври рухаються та видають реалістичні звуки. На виставці можна дізнатися цікаві факти про велетенських створінь та поринути в доісторичний світ.

Розважально-пізнавальні локації для всієї родини

Тропічна ферма "Планета метеликів". Її можна відвідати у павільйоні №11-А.

Графік роботи: щодня з 10:00 до 19:00.

Вхід: 140 грн для дорослих, 130 грн для дітей до 16 років, для пільгових категорій громадян — 120 грн.

Автор: ВДНГ
  На ВДНГ працюватимуть видовищні експозиції
На ВДНГ працюватимуть видовищні експозиції

Відвідувачі цього павільйону опиняться у справжніх тропіках, де завжди кружляють десятки різнобарвних метеликів. Яскраві створіння можна потримати на долоні та зробити світлини, які підкорять соцмережі. Крім того, тут можна дізнатися про повний цикл розвитку метелика. Процес народження метелика з лялечки ще нікого не залишив байдужим, простежити його можна на спеціальному стенді. Ще одні яскраві мешканці тропічної ферми — пташки-амадини, а в декоративних водоймах живуть рибки. Тож це місце точно підкорить тих, хто любить природу та тварин.

Animal Park розташований ліворуч від центральної алеї.

Графік роботи: щодня з 10:00 до 20:00.

Вхід: від 85 грн, діють знижки для пільгових груп населення.

Автор: ВДНГ
  На ВДНГ працюватимуть видовищні експозиції
На ВДНГ працюватимуть видовищні експозиції

Локація, де відвідувачі ВДНГ можуть ближче познайомитись з альпаками, козами, кроликами, ламами й рештою тварин. Помилуватися красою фазанів та побачити, як живуть справжні лемури. Досвідчені ветеринари, що працюють на локації, допоможуть відвідувачам дізнатися маленькі секрети живої природи, а також навчитися любити та піклуватися про тварин.

Центр сімейного дозвілля Teleport 360 розташований в павільйон №10.

Графік роботи: вівторок — неділя та святкові дні з 8:00 до 20:00, понеділок вихідний.

Вхід: безкоштовно, кіносеанси — від 120 грн, дітям до 4-х років безкоштовно.

Унікальна локація ВДНГ, де можна подивитися кіно у форматі 360 градусів. Завдяки особливостям екрану, на якому транслюють фільми, глядачі можуть максимально зануритися у події, які на ньому відбуваються. Комфорт під час перегляду забезпечують спеціальні крісла. Серед репертуару кінотеатру — кіно на різні теми та для різних вікових груп. Дорослі можуть подивитися про еволюцію уявлень людей про Всесвіт, історії пошуків темної матерії або познайомитись з роботою астронавтів. Для дітей представлені мультфільми, в яких показані космічні пригоди. Середня довжина сеансу — 30 хв.

У центрі також регулярно проводять лекції та концерти, влаштовують наукові квести та навіть романтичні побачення просто неба.

Локацію Eco Track можна знайти на липовій алеї, біля павільйону №26.

Графік роботи: щодня з 12:00 до 20:00 (крім понеділка).

Вартість: будні дні з 12:00 до 16:00 — 100 грн, з 16:00 до 20:00 — 120 грн. Вихідні дні та свята: з 12:00 до 16:00 — 120 грн, з 16:00 до 20:00 — 150 грн. Ціни вказані за 1 заїзд тривалістю 10 хв.

Єдина в Україні величезна траса зі штучним газонним покриттям для радіокерованих автомоделей різного масштабу від 1:18 до 1:10. Локація має два треки. Основний — професійний, має складну конфігурацію довжиною 200 м, багато трамплінів, характерних перешкод та складних ділянок. Є також трек початкового рівня без перешкод, який ідеально підійде тим, хто ще не має досвіду керування автомоделями. Відточувати навички керування разом з іншими пілотами можна зі своєю автомоделлю, та можна взяти на прокат професійні автомоделі класу Short Course прямо на місці.

Квестманія та організація свят на ВДНГ. На цю локацію можна натрапити в павільйоні №6.

Графік роботи: будні 10:00-19:00, вихідні 10:00-20:00.

Вартість: від 300 грн.

Пішохідні квести на ВДНГ — це можливість провести час активно та цікаво. Серед квестів є ті, що розраховані на всю родину та такі, що підходять саме маленьким учасникам віком від 6 до 12 років. Усі сюжети побудовані за мотивами популярних казок, відеоігор та фільмів. Також є опція проведення свят для дітей та дорослих з анімаційною програмою та елементами квесту на різних локаціях на території Експоцентру.

Для наймолодших

Простір сімейного відпочинку KACHELI розташований ліворуч від центральної алеї

Графік роботи: 10:00-21:00 у будні, вихідні та святкові дні. Локація не працює під час дощу.

Вхід: 55 грн безготівковий розрахунок, 65 грн — оплата готівкою (безліміт). У будні дні діє знижка 50% для пільгових категорій громадян. Діти зростом до 120 см — безкоштовно у супроводі дорослого. Є абонементи: 1 місяць — 330 грн, 3 місяці — 650 грн, 6 місяців — 800 грн.

Автор: ВДНГ
  На ВДНГ працюватимуть видовищні експозиції
На ВДНГ працюватимуть видовищні експозиції

Екологічно чистий простір, в якому зібрані всі можливі види гойдалок найрізноманітніших форм та розмірів — дерев'яні, мотузкові й інші. Доки діти граються на гойдалках, батьки можуть перепочити у затінку розлогих дерев на зручних лавках та підвісних кріслах. А ще — територія повністю огороджена, тому можна не переживати, що маленькі бешкетники загубляться.

Окрім гойдалок, на локації розміщено батут, який витримає не тільки малечу, а й дорослих вагою до 100 кг. Вартість цієї розваги окремо — 140 грн, разом з гойдалками — 170 грн.

Цього сезону парк поповнився двома новинками. Перша — тролей довжиною 25 м, друга — велика зона для святкування дитячих днів народжень.

Зони дитячих розваг KidCity і KidCity Крейзі розташовані біля павільйонів №5 і №10, зона KidCity Крейзі - біля контактного зоопарку.

Графік роботи: з 10:00 до 20:00 у будні, з 10:00 до 22:00 у вихідні.

Вартість: від 60 грн.

У KidCity малеча може досхочу настрибатися на батуті, побавитись у лабіринті, покататися на потязі чи каруселі, пограти в риболовлю та пострибати на джампі.

Автор: ВДНГ
  На ВДНГ працюватимуть видовищні експозиції
На ВДНГ працюватимуть видовищні експозиції

Для наймолодших гостей парку у KidCity Крейзі працюють спортивна арена та надувні гірки. А ще тут встановили незвичайний китайський лабіринт. Величезне панно, яке зв'язала китайська художниця Тошико Хоріучі Макадам, нагадує кокон. У ньому відсутні будь-які металеві конструкції, тому ігри там абсолютно безпечні. Від відвідування цієї незвичайної локації важко втриматися навіть дорослим.

Автор: ВДНГ
  На ВДНГ працюватимуть видовищні експозиції
На ВДНГ працюватимуть видовищні експозиції

Лемурашник можна побачити біля павільйону №11.

Графік роботи: щодня з 11:00 до 19:30, санітарна година (тільки в будні дні) — 14:30-15:00.

Вхід: будні дні — 80 грн/півдня, 120 грн/безліміт, вихідні та святкові дні — 160 грн/безліміт.

Автор: ВДНГ
  На ВДНГ працюватимуть видовищні експозиції
На ВДНГ працюватимуть видовищні експозиції

Простір спроєктували як ідеальний дитячий майданчик – після відвідування безлічі дитячих майданчиків в Україні та за кордоном. Головне призначення зони – надати всім без виключення дітям змогу грати та розвиватися у природному середовищі, що спонукає розвиток дитячої фантазії, формує світогляд та власний спосіб мислення. У цій зоні малеча може переміщуватися між будиночками, які розташовані просто на деревах й робити це по спеціальних переходах, які убезпечені страхувальною сіткою по всій довжині.

На локації є захищена від дощу та сонця смартзона, де діти та дорослі можуть зайнятися складанням конструкторів або почитати книжки місцевої бібліотеки. Облаштовані: дитяча метеостанція, кінетичні конструкції, халабуда та величезна пісочниця. З цікавинок також дитяча "Шафа скарбів", де є понад 1000 елементів для Loose Parts Play.

Майданчик є комфортним для спілкування всіх дітей без винятку. Доступний для пересування на візках.

Активний відпочинок

Велопрокати: Velolife та Veliki.ua.

Графік роботи: будні 10:00-20:00, у вихідні 10:00-21:00.

Вартість: дитячі велосипеди/ролики/самокати — від 60 грн/год, дорослі велосипеди/ролики/самокати — від 90 грн/год, електротранспорт — від 300 грн/год.

Автор: ВДНГ
  На ВДНГ працюватимуть видовищні експозиції
На ВДНГ працюватимуть видовищні експозиції

Ліворуч та праворуч біля центрального входу ВДНГ розмістили пункти прокату велосипедів, самокатів та електротранспорту. Тут можна підібрати ровер, що найбільше підійде саме вам: за зовнішнім виглядом, розміром та іншими параметрами. Наприклад, спробувати покататися з другом на тандемі або вибрати стильний круїзер.

В асортименті також — роликові ковзани, самокати та електротранспорт. Можна орендувати шоломи, наплічники та наколінники.

Басейн "Пірс 39" розташований за павільйоном №10.

Графік роботи: будні дні з 7:00 до 21:00, вихідні та святкові дні — з 9:00 до 21:00.

Його відкриють при комфортній для купання температурі повітря (орієнтовно після 15 травня).

Вартість: будні дні: діти — 50 грн/год, дорослі — 100 грн/год, вихідні та свята: діти — 75 грн/год, дорослі — 150 грн/год.

У будні з 7:00 до 11:00 басейн працює в спортивному режимі та запрошує на тренування тих, хто мріє навчитися плавати не гірше за професійних плавців, решту часу "Пірс 39" працює в форматі "міський пляж" — з зоною відпочинку, двома басейнами та зручними шезлонгами. Для маленьких гостей облаштували 13-метровий дитячий басейн з аквагіркою. Для дорослих працює великий 25-метровий басейн. Обидва басейни мають підігрів води для забезпечення комфортної для купання температури.

Мотузковий парк SkyPark можна побачити між павільйонами №1 та №2.

Графік роботи: 10:00-20:00 у будні, вихідні та святкові дні (каса працює до 19:30).

Вартість: від 60 грн, діють знижки для пільгових категорій.

У SkyPark знайдуть розваги для гостей будь-якого віку, адже він налічує дев'ять мотузкових трас різного рівню складності. Тут можна спробувати пройти спіраль ДНК, загадковий тибетський мостик або хиткий рукохід. Сміливці зможуть спробувати втримати рівновагу, проїхавши на скейті чи велосипеді, рухаючись по тросу серед дерев. А фіналом пригоди стане незабутній політ на тролеї, запаморочливий спуск на SkyLine чи неповторне відчуття вільного падіння на пристрої QuickJump.

На Ganz Paintball можна натрапити за павільйоном №21.

Графік роботи: 10:00-20:00 (за попереднім записом).

Вартість: від 300 грн за лазертаг та від 350 грн за пейнтбол.

Пейнтбол та лазертаг сприяють прояву командного духу, а також допомагають виявити й поліпшити лідерські якості. Активність залишає море емоцій та драйву. Локація пропонує як дорослий формат, так і дитячий варіант розваги. Відмінність дитячого пейнтболу в тому, що він абсолютно нетравматичний, адже для гри використовують легкі пейнтбольні рушниці малого калібру і спеціальні кульки з тоншою оболонкою.

Тут можна поринути у світ тактичних військових ігор і відкрити в собі справжнього бійця. А ще посміятися, поласувати шашликом й зробити безліч світлин на згадку.

Танкодром, квадротрек "Екстрім-Рент" розташований на полі біля зони BBQ Сад.

Графік роботи: вівторок-неділя з 11:00 до 21:00.

Вартість: від 250 до 400 грн.

Тут зібрали найрізноманітнішу екстремальну техніку: квадроцикли, мотоцикли, багі, всюдиходи Monster Truck та пітбайки. На локації також розмістили Game Tanks — унікальний ігровий полігон, який не має аналогів у світі. Поїздка супроводжується відео- і фото зйомкою. За бажанням після насиченого екстремального дня прямо на місці можуть організувати пікнік.

Релакс просто неба

В яблуневому саду біля павільйону №10 можна побачити Пікнік Сад.

Графік роботи: щодня 12:00-22:00.

Вхід: безкоштовно.

Автор: ВДНГ
  На ВДНГ працюватимуть видовищні експозиції
На ВДНГ працюватимуть видовищні експозиції

Місце для найінстаграмніших пікніків та посиденьок з друзями. Тут вже є майже все необхідне для естетичного ланчу, обіду чи вечері на природі. Під квітучими яблунями розташували дерев'яні столики, шезлонги та гамаки, а на прохання відвідувачам можуть видати ковдру. Вечорами тут влаштовують акустичні та джазові концерти й вмикають гірлянди, створюючи романтичну атмосферу.

Галявина ВДНГ розташована на липовій алеї за Садом гамаків.

Графік роботи: щодня з 12:00 до 22:00.

Вхід: безкоштовно. Приносити свої напої та їжу заборонено.

Автор: ВДНГ
  На ВДНГ працюватимуть видовищні експозиції
На ВДНГ працюватимуть видовищні експозиції

На галявині можна подивитися класний фільм, послухати музику, оцінити український стендап або відірватися у танці під крутий діджей-сет. Площа локації дозволяє проводити заходи абсолютно безпечно й з дотриманням усіх карантинних норм.

BBQ Зони: Сад, Колиба, Sport Family Park. На ці локації можна натрапити по всій території ВДНГ.

Графік роботи: 10:00-23:00 (за попереднім бронюванням).

Вартість: від 700 грн.

Зібратися родинним колом, відсвяткувати день народження або просто влаштувати посиденьки з друзями з приводу хорошої погоди можна одразу в декількох зонах ВДНГ. Велика площа BBQ Зона дозволяє не лише забезпечити всі необхідні карантинні умови. Відокремившись своєю родиною, тут можна приготувати улюблені страви на вогні, пограти в бадмінтон, футбол або фрісбі.

Шоу-руми

FragStore та W8Less розташовані в павільйонах №7 та №6.

Графік роботи: (FragStore) щодня з 11:00 до 20:00, (W8Less) з 12:00 до 20:00.

У 7-му ВДНГ розмістився FragStore — простір, в якому представлено понад 3000 найкрутіших аксесуарів, гаджетів та інших речей для фанатів кіберспорту, ігор та попкультури.

А зовсім поруч, у павільйоні №6, розташований шоу-рум W8Less, тут можна оновити гардероб до літнього сезону витворами від українських дизайнерів.

Гастрономія

Kitchen & Garden розташований в яблуневому саду біля павільйону №10.

Графік роботи: вівторок-неділя з 10:00 до 20:00.

Вхід вільний.

Блакитний будиночок Kitchen & Garden — одна з найпопулярніших інста-локацій на ВДНГ. У ньому розмістили магазин-студію декоративних рослин, центр садівництва і мікрофермерства й дуже затишну місцеву кав'ярню. Гостей у Kitchen&Garden пригощають запашними кавою, лимонадом, чаями, сендвічами, пирогами, камамбером на грилі й іншими смаколиками.

Заклади та фудкорти розмістили по всій території ВДНГ.

Графік роботи: щодня з 10:00 (фудкорти та заклади працюють за індивідуальним графіком).

Вартість: від 40 грн.

Неможливо просто так взяти й не спробувати якийсь смаколик на ВДНГ. Адже тут зібрали стільки всього апетитного: піцу, круасани та бургери, азійську локшину й багато-багато іншого. Для гостей працюють Coffee Lover, Hollyfood, Hay Loft, Kafana, Kung Po та "Кафе 360" у центрі сімейного дозвілля Teleport 360.

Автор: ВДНГ
  На ВДНГ працюватимуть видовищні експозиції
На ВДНГ працюватимуть видовищні експозиції

На алеях ВДНГ завжди можна знайти будиночки з вуличною їжею: солоними та солодкими вафлями, хот-догами, морозивом, картоплею фрі та напоями, а також фуд-зони BBQ під липами та "Терасу М'яса".

Автор: ВДНГ
  На ВДНГ працюватимуть видовищні експозиції
На ВДНГ працюватимуть видовищні експозиції

Новинки сезону — фудкорт з рибними стравами на грилі, локація зі свіжою випічкою та кафе "Крокодил", в якому можна скуштувати бургери, тортильї, салати на інші страви.

Для тих, хто захоче випити прохолодних напоїв і швидко перекусити влітку, на ВДНГ працюватиме заклад Дмитра Борисова "Білий Налив".

Зараз ви читаєте новину «Літо прямує до Києва: які локації почнуть працювати на ВДНГ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути