Ексклюзиви
пʼятниця, 01 жовтня 2021 07:35

Космічний корабель Маска повернувся на Землю

Космічний корабель Маска повернувся на Землю
Новий вантажний корабель розрахований на п'ять польотів до МКС і назад. Фото: facebook.com/spacenewsx

1 жовтня вантажний космічний корабель Cargo Dragon американської приватної компанії Ілона Маска SpaceX успішно приводнився біля Флориди. Він доставив на Землю 2,2 т вантажу, у тому числі результати наукових експериментів з МКС.

У четвер корабель відстикувався від Міжнародної космічної станції, у складі якої перебував понад місяць, повідомляє пресслужба SpaceX. Це був уже 23-й політ Cargo Dragon SpaceX до МКС.

Для модифікованого варіанту корабля Cargo Dragon2, який здатний доставляти на МКС на 20% більше вантажу, це третя місія. Він також може автономно стикуватися із станцією без допомоги традиційного захоплення рукою-маніпулятором Canadarm2.

Новий вантажний корабель розрахований на п'ять польотів до МКС і назад. Це єдиний космічний корабель для постачання МКС, що може повертати вантажі на Землю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший в історії цивільний екіпаж повернувся на Землю

2022 року відбудеться перша українська місія на Місяць. Її здійснить британська компанія Spacebit у співпраці з американськими партнерами. У рамках місії, яка коштуватиме українській стороні близько $1,5 млн, на поверхню супутника доставлять техніку для проведення наукових досліджень на поверхні Місяця.

Зараз ви читаєте новину «Космічний корабель Маска повернувся на Землю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути