пʼятниця, 23 квітня 2021 09:38

Космічна станція Ranger-4 досягла поверхні Місяця

23 квітня 1962 року в США запустили космічну станцію Ranger-4. Запуск відбувся з мису Канаверал LC-13. Політ ракети-носія відбувався за програмою, близькою до розрахункової.

Автор: NASA
  Космічна станція Ranger-4 досягла поверхні Місяця
Космічна станція Ranger-4 досягла поверхні Місяця

Незабаром після запуску вийшла з ладу бортова радіоапаратура. Унаслідок цього апарат не зміг відпрацьовувати команди, які передавали з Землі. Отримання телевізійних зображень поверхні Місяця й відділення приладового контейнера здійснити не вдалося. 26 квітня 1962 року Ranger-4 упав на невидиму сторону Місяця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На воду спустили лайнер, що брав участь у світових війнах

Космічна станція несла на собі капсулу з приладовим контейнером, науковою апаратурою, службовим і допоміжним обладнанням. У горішній частині контейнера розташували антену, а на бічній поверхні встановили ​​телевізійну камеру.

Автор: wikipedia.org
  Космічна станція Ranger-4 досягла поверхні Місяця
Космічна станція Ranger-4 досягла поверхні Місяця

Для підтримання всередині контейнера певної температури використовували кип'ятіння дистильованої води вагою 1,7 кг. За зміною температури в контейнері хотіли визначити температуру поверхні Місяця. У контейнері розмістили сейсмометр, шість срібно-кадмієвих акумуляторів, передавач і антену.

21 квітня 1910 року комета Галлея максимально наблизилася до Землі. Вона є найяскравішою з короткоперіодичних комет. Наближається до Землі кожні 75-76 років. Її назвали на честь англійського астронома Едмонда Галлея. Він вирахував її орбіту. З кометою пов'язані метеорні потоки Ета-Аквариди та Оріоніди. Останній перигелій відбувся в лютому 1986 року, наступний очікують 2061 року.

Зараз ви читаєте новину «Космічна станція Ranger-4 досягла поверхні Місяця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути