вівторок, 27 жовтня 2020 15:12

Корейська компанія допоможе виводити радіацію з ЧАЕС

Корейська компанія допоможе виводити радіацію з ЧАЕС
Випробування триватимуть до кінця 2021 року. Фото: Державне агентство України з управління зоною відчуження

Про дезактивацію радіоактивних фрагментів бетону та металу домовилась Чорнобильська АЕС з Корейським інститутом досліджень атомної енергії.

Відповідну угоду нещодавно підписали на Чорнобильській АЕС, повідомляє пресслужба Держагентства з управління зоною відчуження.

У рамках угоди представники ЧАЕС за технологіями KAERI займуться дезактивацією фрагментів бетону та металу, які мають радіоактивне забруднення. Випробування триватимуть до кінця 2021 року. Планують дезактивацію радіоактивних бетонних фрагментів конструкцій і металевих пластин з нержавіючої та вуглецевої сталі шляхом пінної дезактивації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чорнобилі випробували собаку-робота

У випадку, якщо випробування пройдуть успішно, то Чорнобильська АЕС отримає додаткову технологію дезактивації з правом використання на станції.

"KAERI має технічні розробки, спрямовані на дезактивацію радіоактивно забруднених поверхонь, однак випробувати ці технології на реальних, а не штучно забруднених поверхнях, не може, оскільки подібні забруднення в Кореї сьогодні відсутні. Водночас Чорнобильська АЕС, виконуючи виведення станції з експлуатації, постійно шукає засоби і технології, які дозволять, з одного боку, якісно виконувати дезактивацію матеріалів, а з іншого – істотно зменшити кількість РАВ, що утворюються в цьому процесі. Таким чином, майданчик ЧАЕС є свого роду лабораторним полігоном для випробування запропонованої фахівцями KAERI технології", - сказав заступник директора з поводження з радіоактивними відходами Олександр Скомарохов.

Чорнобильська АЕС розпочала перевезення відпрацьованого ядерного палива зі сховища "мокрого" типу (СВЯП-1) до сховища відпрацьованого ядерного палива "сухого" типу (СВЯП-2).

Зараз ви читаєте новину «Корейська компанія допоможе виводити радіацію з ЧАЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути