Ексклюзиви
пʼятниця, 20 листопада 2020 10:09

Конкуренти Маска запустили на орбіту фігуру садового гнома з Half-Life

Уперше конкурент SpaceX - американська приватна космічна компанія Rocket Lab повернула на Землю 1-й ступінь власної ракети-носія Electron. Місію назвали "Return to Sender".

Про це компанія написала у Twitter.

"Після виконання основного завдання - запуску декількох невеликих супутників і фігури садового гнома з відеогри на орбіту, ступінь ракети Electron повернувся в атмосферу Землі та за допомогою парашутної системи здійснив посадку на платформу в Тихому океані" - йдеться в повідомленні.

Автор: Rocket Lab
 
Гном Чомпскі - массо-габаритний симулятор садового гнома з гри Half-Life від керівника Valve Ґейба Ньюелла. Створений дизайн-студією Weta Workshop. Фігура виготовлена з титану методом 3D-друку, і як заявила компанія, пройшла всі передпольотні тести нарівні з супутниками.

Місія служить даниною поваги інноваціям і творчості геймерів та спрямована на тестування нової технології 3D-друку, яку можна використовувати для компонентів майбутніх космічних кораблів.

Засновник SpaceX Ілон Маск привітав Rocket Lab із вдалою місією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці можуть стартувати в космічній гонці

Перші туристи, які відправляться на Міжнародну космічну станцію на кораблі Crew Dragon від компанії SpaceX підписали контракт. Про це повідомила американська компанія Axiom Space.

Зараз ви читаєте новину «Конкуренти Маска запустили на орбіту фігуру садового гнома з Half-Life». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути