пʼятниця, 09 квітня 2021 12:11

Компанія українського бізнесмена створить "космічну вантажівку"

Компанія з українським корінням Firefly Aerospace розроблятиме космічний апарат Space Utility Vehicle на електричній тязі. Він зможе переміщати вантажі в космосі та доставляти їх на місячну орбіту.

Автор: Firefly Aerospace
  Компанія українського бізнесмена створить "космічну вантажівку"
Компанія українського бізнесмена створить "космічну вантажівку"

"Космічний тягач" зможе доставляти навантаження на орбіти. NASA привернуло компанію Firefly Aerospace до розробки в межах програми Small Business Innovation Research, повідомляє НВ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марсохід Perseverance передав перші дані про погоду на Марсі

SUV від Firefly Aerospace стане ланкою між ракетою Firefly Alpha і місячним модулем Blue Ghost, формуючи повний ланцюжок доставки вантажу з Землі на Місяць для задач NASA. Компанія називає це рішення унікальним для комічної індустрії. Це стане першим подібним ланцюгом доставки вантажів, в якій бере участь лише 1 компанія.

Космічний апарат оснастять електродвигунами на сонячних батареях, а між орбітами він зможе переміщати до 500 кг вантажу. Також він зможе надати платформу для тих вантажів, які потребують додаткового живлення або зв'язку.

Firefly Aerospace - приватна аерокосмічна компанія зі штаб-квартирою в Остіні. Вона розробляє легкі ракети-носії для запуску малих супутників у космос.

У квітні 2017 року компанія заявила про банкрутство і її викупив український підприємець Максимом Поляков. Він перезапустив компанію під новою назвою Firefly Aerospace.

Зараз ви читаєте новину «Компанія українського бізнесмена створить "космічну вантажівку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути