пʼятниця, 09 жовтня 2020 11:15

Компанія Microsoft допоможе українським школярам у дистанційному навчанні

Компанія Microsoft допоможе українським школярам у дистанційному навчанні
Українські заклади освіти зможуть налагодити проведення онлайн-занять безкоштовно, застосовуючи центр командної роботи Microsoft Teams for Education. Фото: Pixabay

Про допомогу українським школам в налагодженні дистанційного навчання домовились Міністерство освіти і науки та компанія "Майкрософт Україна".

Таке рішення прийняли через значне поширення захворювання на Covid-19, повідомила пресслужба Міністерства освіти і науки.

Українські заклади освіти зможуть налагодити проведення онлайн-занять безкоштовно, застосовуючи центр командної роботи Microsoft Teams for Education.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львівський ліцей закрили на карантин через спалах Covid-19

Цей сервіс необхідний для шкіл, тому що він допомагає організувати віртуальні класи, онлайн-уроки та онлайн-засідання педагогічних рад тощо; він надає можливість створення закритих чатів для спілкування, здійснення відеоконференцій за участі 300 учасників, завантаження матеріалів та можливість їх поширювати; там учителі зможуть створювати цифрові зошити і журнали успішності, планувати завдання, контролювати їх виконання, здійснювати оцінювання, формувати електронний розклад, систематизувати навчальні матеріали тощо.

У Міносвіти наголосили, що зараз також відбуваються перемовини з іншими компаніями щодо забезпечення закладів освіти безкоштовними інструментами для дистанційного навчання. Також МОН із Міністерством цифрової трансформації України та міжнародними партнерами опрацьовують питання щодо продовження "Всеукраїнської школи онлайн".

В Україні в найближчий термін необхідно змінювати постанову Кабміну про карантинне зонування, бо на сьогодні Всесвітня організація охорони здоров'я вже змінила їхні критерії введення. Навчальні заклади варто відправити на дистанційне навчання. А в країні запровадити карантин вихідного дня замість тотального.



Зараз ви читаєте новину «Компанія Microsoft допоможе українським школярам у дистанційному навчанні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути