Ексклюзиви
пʼятниця, 09 жовтня 2020 07:21

Оновлене зонування, карантин вихідного дня чи дистанційка: до чого готуватися українцям

Оновлене зонування, карантин вихідного дня чи  дистанційка: до чого готуватися українцям
В Україні можуть запровадити карантин вихідного дня, а заклади освіти відправити на дистанційне навчання. Фото: tvoemisto.tv

В Україні в найближчий термін необхідно змінювати постанову Кабміну про карантинне зонування, бо на сьогодні Всесвітня організація охорони здоров'я вже змінила їхні критерії введення.

Навчальні заклади варто відправити на дистанційне навчання. А в країні запровадити карантин вихідного дня замість тотального. Про це заявив нардеп від "Слуги народу", голова парламентського комітету з питань здоров'я нації, меддопомоги та медстрахування Михайло Радуцький в ефірі ток-шоу "Право на владу. "

"Ми маємо, про це буде нарада 10 жовтня у президента, змінювати цю постанову, переходити на вже сучасні карантинні зонування. Друге, моя пропозиція, її підтримує РНБО, сподіваюсь, що підтримає президент, це треба сьогодні. Те, що зробив університет Шевченка. Він відправив навчатися на дистанційку", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готуємо тимчасові шпиталі для хворих на Covid-19 - Степанов

Радуцький вважає, що школи і університети, треба відправляти зараз на дистанційне управління.

"Жорсткий карантин ми не можемо ввести, ми це розуміємо. Але ми можемо ввести карантин вихідного дня. Коли родина на вихідний день залишається в себе в родині, нікуди не їздить – ні на концерти, ні в ресторани, ні ще кудись. Це можна витримати, це не закриття підприємств, це не зупинка", - наголосив він.

Крім того, за словами Радуцького, вже наступного тижня в Україну заходить перша партія швейцарських експрестестів, які мають сертифікат 99%.

"Вони будуть за 15 хвилин робити ПЛР, не ІФА, а саме ПЛР. Вони дуже не дорогі. Точність в них більше, ніж ПЛР, які ми звичайно робимо", - резюмував він.

Україна в межах ініціативи ЄС може отримати 8 млн доз вакцини від коронавірусу. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Зараз ви читаєте новину «Оновлене зонування, карантин вихідного дня чи дистанційка: до чого готуватися українцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути