Ексклюзиви
пʼятниця, 28 жовтня 2022 10:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Коли побудують завод із виробництва БпЛА в Україні – відповідь Baykar

Коли побудують завод із виробництва БпЛА в Україні – відповідь Baykar
За угодою між Туреччиною та Україною, яку підписали ще до повномасштабного вторгнення Росії, компанія Baykar погодилася побудувати другий виробничий завод в Україні. Фото: Defense Express

Турецька оборонна компанія Baykar планує завершити будівництво заводу із виробництва безпілотників в Україні протягом двох років.

За угодою між Туреччиною та Україною, яку підписали ще до повномасштабного вторгнення Росії, компанія погодилася побудувати другий виробничий завод в Україні. Генеральний директор Baykar Халюк Байрактар заявив, що фаза детального проєктування вже закінчена. Про це повідомляє Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спецслужби РФ хотіли "розвести" Халюка Байрактара, але "попалися" самі ‒ ГУР

"Наш план реалізується. Зараз у нас є архітектурний проєкт. Фаза детального проектування закінчена. І ми будемо рухатися власне до будівництва... Протягом двох років ми хотіли б це завершити", – додав Байрактар.

Компанія Baykar продовжує реалізацію плану зі створення в Україні наукового й виробничого центру. Попри вторгнення РФ турецька компанія не тільки не відмовилася від своїх планів, а й продовжує їх реалізовувати.

30 серпня на авіаційно-космічному фестивалі Teknofest Baykar Makina презентувала новий ударний надзвуковий безпілотник Bayraktar Kizilelma ("Червоне яблуко"). На відміну від попередніх моделей, дрон оснащений реактивним двигуном. Він може оснащуватись українським двигуном АІ-322Ф, з яким і здійснив перший політ, а також турецьким TF-6000.

Зараз ви читаєте новину «Коли побудують завод із виробництва БпЛА в Україні – відповідь Baykar». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути