Ексклюзиви
вівторок, 02 червня 2020 14:42

Китай займеться пошуком інопланетян

Китай займеться пошуком інопланетян
"Небесне око Китаю" вважається найбільшим у світі радіотелескопом із заповненою апертурою

Учені Китаю мають намір займатися пошуком представників позаземних цивілізацій. Для цього задіють сферичний радіотелескоп "Небесне око Китаю" з діаметром у 500 м.

Сигнали від прибульців почнуть шукати у вересні, в рамках проєкту SETI (Search for extraterrestrial intelligence) повідомляє державне китайське медіа Science and Technology Daily.

SETI - це великий проєкт пошуку позаземних цивілізацій і можливого вступу з ними в контакт. А "Небесне око Китаю" своєю чергою вважається найбільшим у світі радіотелескопом із заповненою апертурою. Телескоп закінчили будувати 2016 року, а в січні 2020 року він почав працювати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японія готує протоколи для зустрічі з НЛО

Телескоп може вловлювати не надто далекі сигнали з космосу, кажуть учені.

Телескоп під час попередніх випробувань вловив декілька сигналів, але потрібно додатково їх вивчити, щоб зрозуміти, звідки вони надійшли, вважає головний науковець проєкту Чжан Тонцзі. Він додав, що навряд чи отримані сигнали - від інопланетян.

За словами науковця, пошук сигналів інопланетян не має зашкодити науковим спостереженням за допомогою телескопа, зокрема виявленню міжзоряних сигналів, які можуть допомогти зрозуміти утворення Всесвіту. Наприклад, 2018 року телескоп виявив свій перший мілісекундний пульсар.

Пентагон опублікував 3 відеозаписи, на яких знято НЛО. Один із них було записано в листопаді 2004 року, два інших - у січні 2015 року. 2007-го та 2017 року відео без дозволу Пентагона потрапили у відкритий доступ.

Зараз ви читаєте новину «Китай займеться пошуком інопланетян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути