вівторок, 19 лютого 2019 07:25

Які фобії допоможе вилікувати віртуальна реальність

Віртуальна реальність може вилікувати дітей-аутистів від їх фобій. 25% аутистів мають страхи.

Британські науковці з Університету Ньюкасла разом з фахівцями з технологій Third Eye NeuroTech створила віртуальні середовища. Їх назвали "блакитна кімната", пише dailymail.

Перебуваючи у кімнаті, не потрібно використовувати окуляри віртуальної реальності. Дитина використовує контролер iPad. Завдяки цьому переміщається у просторі за сценарієм. Він бореться з певними фобіями. Зокрема, страхом ліфтів, пітьми,ляльок, повітряних куль, громадського транспорту, школи і прогулянки по кімнатах тощо.

Дитина залишається в повному підпорядкуванні тому чи іншому сценарію. Вона занурюється у різні стресові ситуації. Завдяки цьому протистоїть і перемагає свої страхи разом з терапевтом.

Автор: dailymail.co.uk
  Синя кімната
Синя кімната

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як дитині допомогти почати говорити

Через півроку такої терапії 45% піддослідних перебороли свої фобії. До прикладу, лікування допомогло 26-річній студентці закінчити університет. Дівчина подолала страх ходити через двері або йти по довгому коридору. А 11-річний хлопчик перестав боятися собак. У нього з'явився тер'єр.

"Для багатьох дітей і їх сімей занепокоєння може управляти їх життям. Адже вони намагаються уникнути ситуацій, які можуть викликати страхи або фобію їх дитини", - каже керівник дослідження професор Джеремі Парр.

Аутизм - розлад нервової системи. У хворих порушується соціальна взаємодія, вербальна і невербальна комунікація. Як наслідок - порушується соціалізація. Людина з аутизмом уникає спілкування.

Зараз ви читаєте новину «Які фобії допоможе вилікувати віртуальна реальність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути