Ексклюзиви
пʼятниця, 13 квітня 2018 18:25

Як справитися з втомою завдяки правильному харчуванню
5

Щоб почуватися бадьоро недостатньо повноцінного сну. Важливе також правильне харчування.

Позбавитися від втоми допоможе дієта. Її слід скласти з урахуванням потреб організму, каже австралійський дієтолог Джекі Лінч.

Фахівець виділяє 5 видів втоми.

1.Спади й підйоми.

Іноді протягом дня людина почувається то енергійно, то зовсім не має сили. Причина — цукор у крові. Підвищення і зниження цукру викликає таку реакцію організму.

Автор: LifeTime
 

2. Відсутність сил.

Іноді виникають м'язові судоми, головний біль або підвищується серцебиття. У такому разі в організмі недостатньо магнію. Він відповідає за розслаблення м'язів і знижує рівень стресу.

Автор: Лайфхакер
 

3. Слабкість.

Слабкість в організмі виникає через низький рівень заліза у крові. Особливо схильні до цього жінки. Варто їсти багато фруктів, ягід, овочів, бобових і горіхів. Слід збільшити вживання яловичини і печінки.

Автор: medportal
 

4.Зниження концентрації.

Недолік вітамінів групи В призводять до того, що часто важко сконцентруватися на роботі. Нестача вітаміну виникає через постійні стреси і вживання алкоголю. Їжте каші, зерновий хліб, горіхи, молочнокислі продукти.

Автор: uawomen
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали симптоми найдивнішої фобії ХХ століття

5. Стиснута пружина.

Якщо людина п'є забагато кави чи енергетичних напоїв. Це блокує засвоєння заліза. Сковує весь організм. Варто скоротити денну дозу кофеїну і відмовитися від газованої води.

Автор: thekievtimes.ua
 
Часто апатію плутають із депресією. Апатія проявляється в байдужому ставленні до того, що відбувається навколо. Ніщо не приносить задоволення, не з'являється мотивації до справ, не має бажання бачитися з друзями, кажуть психологи. Серед причин апатії називають нестачу фізичної активності, неправильне харчування, брак вітамінів. Також погіршення настрою може викликати страх перед важливою подією чи незавершені справи.
Зараз ви читаєте новину «Як справитися з втомою завдяки правильному харчуванню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути