понеділок, 09 січня 2017 12:30

Як перестати спізнюватися - 5 порад

Вислів "Точність - ввічливість королів" підкреслює важливість пунктуальності навіть для перших осіб. Утім людей, які люблять спізнюватися, ця фраза не дуже турбує. Багато з них вважають, що ця риса у них закладена з дитинства і змінити це дуже важко. Але це не так, переконані фахівці.

"Запізнення, перш за все, сприймається як неповага до навколишніх. Крім того, це невідповідальність до будь-якої роботи, зустрічі чи події. Запізнення, навіть не систематичні, знижують авторитет людини. Потрібно для себе визначити сьогодні (не завтра, після свят, з весни, після Пасхи...), що я не запізнююсь ", - розповідає бізнес-тренер із тайм-менеджменту, керівник компанії "Квадрат Зданевича" Михайло Зданевич.

Gazeta.ua пропонує кілька порад, які допоможуть навчитися не запізнюватися.

Прибувайте ЗАВЧАСНО

 

Потрібно засвоїти правило і приходити на потрібну подію на 10-15 хвилин до необхідного часу. Одна з причин, чому люди запізнюються, криється у фразі: "Що я буду робити, коли "припруся" раніше?". У такій ситуації вільний час допоможе заповнити читання книги чи журналу, прослуховування аудіо-тренінгу чи улюбленої музики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як навчитися правильно розподіляти час – 7 порад

Виділіть час "про запас"

Контролювати власний час може допоможе одна маленька хитрість. Переведіть усі годинники в домі, на мобільному та комп'ютері на 15 хвилин вперед. Від так матимете трохи часу на спізнення.

Стежте за часом

 

Намагайтеся частіше дивись на годинник. Він буде підганяти. Такий контроль допоможе не втратити відлік часу і закінчити заплановані справи вчасно.

Не звинувачуйте обставини

Зазвичай люди дотримуються позитивного типу мислення і переконані, що прибудуть на зустріч "хвилина у хвилину". Але часто з'являються непередбачувані ситуації: затори, черга за кавою чи забута увімкнена праска вдома.

Розставте пріоритети

 

Не робіть те, що забирає час, але згодом нічого не дає. Перестаньте допомагати всім підряд, забуваючи про себе. Це допоможе сконцентруватися на власних справах і більше встигати .

Зараз ви читаєте новину «Як перестати спізнюватися - 5 порад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути