середа, 08 серпня 2018 12:53

Як відповідати на незручні питання дітей

Як відповідати на незручні питання дітей
Статевий розвиток дитини починається з самого народження як в медичному, так і в психологічному плані. Фото: hercegbosna

Одна з найскладніших ситуацій для батьків, коли дитина у віці 3-6 років запитає, звідки беруться діти. Як вийти із незручної ситуації розуміє не кожний дорослий, каже секс-педагог Юлія Ярмоленко.

"Це хороший момент, щоб продемонструвати дітям приклад відстоювання особистих кордонів. Звичайно, найпростіше буде тим, хто вже з дитиною вивчав правила нижньої білизни. У цьому випадку досить сказати: "Пам'ятаєш, ми з тобою читали, що у кожної людини є інтимні зони, які не можна нікому іншому показувати і дозволяти торкатися до них? Давай ще раз подивимося ці картинки і згадаємо всі важливі правила", - каже фахівець.

Батькам не потрібно лякатися у таких випадках. Спеціаліст радить не переводити розмову на іншу тему. Варто зібратися з думками й поговорити з дитиною.

"У таких ситуаціях на допомогу прийдуть книги по темі з картинками, відеоролики, створені за допомогою комп'ютерної графіки. Можливо, навіть медична література. Зараз є багато способів задовольнити цікавість сина або дочки адекватними візуальними матеріалами", - каже Ярмоленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сексуальне виховання: у якому віці говорити з дітьми про насильство

Секс-педагог пропонує 3 відео про зачаття й народження дитини.

Британські психологи випустили підручник із виховання дітей. У ньому - список фраз, які не можна казати дітям. Фахівці радять не кричати, а говорити спокійним тоном. Потрібно опуститися до дитини й дивитися їй в очі.

Зараз ви читаєте новину «Як відповідати на незручні питання дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути