Ексклюзиви
субота, 23 травня 2020 05:25

Кадри з Донбасу і мультфільми з фетрових іграшок - діти писали реценції на книги сучасних авторів

Автор: Ірина Куніцина
  Тур організаторів конкурсу "Читай-пиши"
Тур організаторів конкурсу "Читай-пиши"

Оголосили переможців дитячого конкурсу відгуків на твори українських авторів "Читай-пиши".

Відповідну подію організували українські письменники та інституції, що сприяють популяризації читання серед малечі та підлітків.

Участь у конкурсі брали школярі Донецької, Луганської та Харківської областей, віком від 10 до 17 років. Вперше, окрім текстових можна було надсилати відгуки в форматі відеоблогу.

Переможців визначали у вікових категоріях 10-13 та 14-17 років, у двох номінаціях: текстові та відеорецензії. За перше місце нагороджували поїздкою до Києва і планшетом. За друге і третє місця - фотокамерами миттєвого друку і книгами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запис у школу 2020: все, що варто знати батькам

"Цього року ми отримали 237 текстових та 65 відеорецензій, – розказує голова БФ Сергія Жадана, який є одним із організаторів конкурсу Ірина Куніцина. – Попри активну промоційну кампанію, це трохи менше, ніж минулого року і ніж ми очікували. За відгуками вчительства та батьків це через те, що і дорослі, і школяри мусили призвичаїтись до дистанційного навчання, яке вимагає більше часу, ніж у звичайному шкільному режимі".

Серед тем, з якими працювали переможці: війна на рідній землі, смерть і підліткове самогубство, дружба та любов у соціальних мережах та у реальному житті, булінґ, знущання та соціальна нерівність.

Серед авторів, яких рецензували юні критики, лідирують Сергій Жадан, Сашко Дерманський, Іван Андрусяк, Мар'яна і Тарас Прохасько і Любко Дереш. У відеоблогах дітей можна побачити кадри реальних подій на Донбасі, мультфільми з фетрових іграшок, малювання та навіть співи і реп-виступи.

Карантинні обмеження щодо проведення навчальних заходів можуть зняти вже з 1 червня.

Зараз ви читаєте новину «Кадри з Донбасу і мультфільми з фетрових іграшок - діти писали реценції на книги сучасних авторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути