неділя, 30 серпня 2020 11:54

Ілон Маск готує новий рекорд

Ілон Маск готує новий рекорд
2 космічні місії запустить в один день компанія SpaceX. Фото: twitter.com/spacex

Сьогодні, 30 серпня, американська компанія SpaceX планує здійснити два космічних запуски. Ракета Falcon 9 підніметься з пускового комплексу у Космічному центрі Кеннеді у Флориді.

Запуск 12-ї місії Starlink відбудеться о 10:12 за часом Східного узбережжя - 17:12 за Києвом. Ракета-носій Falcon 9, перший ступінь якої раніше використовувався в червні, доставить на орбіту Землі 60 інтернет-супутників системи Starlin, повідомляє SpaceX.

Falcon 9 стартуватиме з комплексу LC-39A Космічного центру Кеннеді, а за 9 хвилин після запуску багаторазова частина ракети-носія приземлиться на безпілотну платформу в Атлантичному океані.

Після цього о 19:18 - о 2:18 31 серпня за Києвом - SpaceX планує запустити в космос ще одну ракету Falcon 9. Доставить на орбіту космічний корабель SAOCOM 1B, а також апарати GNOMES-1 і Tyvak-0172.

У компанії Ілона Маска зазначають, що ця місія буде першим запуском SpaceX на полярну орбіту зі Східного узбережжя і першим полярним запуском із Флориди за останні десятиліття.

Falcon 9, яка задіяна у цьому запуску, раніше тричі використовувалася для космічних польотів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінка-астронавт ступить на поверхню Місяця

Вчора, 29 серпня, Ілон Маск презентував мікрочіп Link, завдяки якому можна буде підключати мозок до комп'ютера. Винахідник і мільярдер показав свиню, в мозок якої імплантований імплант розміром із монету - 8 мм у діаметрі.

Зараз ви читаєте новину «Ілон Маск готує новий рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути