понеділок, 14 вересня 2020 15:58

Ілон Маск анонсував запуск корабля Starship на нову висоту

Ілон Маск анонсував запуск корабля Starship на нову висоту
Спробу запуску прототипу Starship на відстань 18 км із поверненням на Землю з ракетою компанія здійснить після статичних тестів корабля. Фото: Pixabay

Ілон Маск оголосив про наступну фазу тестування космічного корабля Starship.

Його новий прототип цього тижня полетить у тестовому режимі на висоту 18 тис. м. Раніше апарат піднімався вгору лише на кілька сотень метрів, повідомляє Engadget.

Новий прототип корабля Starship має назву SN8 і на відміну від попередніх матиме крила на корпусі та носовий конус замість звичайної металевої конструкції без деталей, тобто вигляд матиме наближений до дизайну, який Маск представив торік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ілон Маск за один день втратив рекордну суму грошей

За словами Ілона Маска, компанія планує здійснити тестовий політ на 18 км у висоту. Це значно вище за польоти попередніх прототипів, які сягали кількох сотень метрів. Під час розробки корабля Starship компанія SpaceX виготовила кілька прототипів корабля для тестування - SN5 і SN6. Перший здійснив пробний політ на початку серпня, а SN6 - у вересні. Процес випробування цих прототипів та SN8 схожий, наприклад статичний тест на вогнестійкість. Ракету виведуть на стартовий майданчик та наповнять паливом, як для справжнього запуску. Корабель залишать на землі за допомогою кріплення, тому після спрацювання двигуна він не зрушить з місця, а інженери матимуть змогу перевірити конструкцію на витоки пального, системний і температурний тиск.

Спробу запуску прототипу Starship на відстань 18 км із поверненням на Землю з ракетою компанія здійснить після статичних тестів корабля. Досягнення кораблем такої висоти означатиме, що він придатний до успішних польотів на далекі відстані, та стане вагомим кроком у реалізації плану Маска з космічного туризму та міжпланетних подорожей.

SpaceX не назвала чіткої дати тестового польоту, тому що вона залежить від перебігу наземних випробувань.

3 вересня компанія Ілона Маска SpaceX успішно провела випробування корабля Starship SN6, який планують використовувати для польотів на Марс. Тести Starship SN6 проходили на пусковому комплексі в Бока Чіка (штат Техас, США), повідомляє компанія-розробник SpaceX.

Зараз ви читаєте новину «Ілон Маск анонсував запуск корабля Starship на нову висоту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути