середа, 09 вересня 2020 10:52

Ілон Маск за один день втратив рекордну суму грошей

Ілон Маск за один день втратив рекордну суму грошей
Котирування Tesla почали знижуватися ще минулого тижня через те, що компанія оголосила про додаткову емісію. Фото: Pixabay

У вівторок, 8 вересня, акції компанії Tesla подешевшали на 21,06% - до $330,21 за акцію.

Капіталізація компанії знизилася до $307,7 млрд, пише Bloomberg.

Унаслідок цього статки гендиректора компанії Ілона Маска зменшилися на рекордних $16,3 млрд - до $82,3 млрд Тепер він п'ятий у списку найбагатших людей світу, хоча минулого тижня посів третє місце, обігнавши засновника і голову Facebook Марка Цукерберга.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ілон Маск готує новий рекорд

Котирування Tesla почали знижуватися ще минулого тижня через те, що компанія оголосила про додаткову емісію на суму $5 млрд, а її другий найбільший акціонер Baillie Gifford & Co. скоротив свою частку. Котирування Tesla обвалилися, тому що акції компанії не включили в розрахунок індексу S&P 500. Про це стало відомо після закриття торгів у п'ятницю, але в понеділок біржі США були закриті у зв'язку зі святкуванням Дня праці. Ще одна причина зниження котирувань Tesla у вівторок - новина про партнерство між її конкурентами, компаніями Nikola і General Motors. Вони оголосили про стратегічне партнерство для створення електричного пікапа. У вівторок котирування Nikola виросли на 40,1%, а General Motors - майже на 8%.

Ціна акцій Tesla знизилася на 33,7% з моменту досягнення рекорду минулого тижня після проведення спліта з розрахунку п'ять до одного.

Акції інших технологічних компаній у вівторок також продовжили знижуватися в ціні. Під їх тиском за підсумками торгів американські фондові індекси помітно опустилися. Індекс Dow Jones Industrial Average знизився на 2,25%, S&P 500 - на 2,78%, а Nasdaq Composite - на 4,11%. Вартість Apple у вівторок зменшилася на 2,7%, Microsoft - на 5,4%, Alphabet - на 3,6%.

Ще одна причина зниження американських індексів - побоювання щодо можливої ескалації у відносинах США і Китаю. У понеділок президент США Дональд Трамп заявив про намір обмежити економічні відносини США з Китаєм.

"Ми будемо виробляти найважливіші виробничі матеріали у Сполучених Штатах, ми введемо податкові пільги за "зроблено в Америці", повернемо наші робочі місця в Сполучені Штати, а також введемо мита для компаній, які створюють робочі місця в Китаї і інших країнах замість США", — сказав Трамп.

Над розробкою тренувального нейрокомп'ютера під назвою Dojo працює компанія Tesla. Нейрокомп'ютер буде дуже потужним, про це повідомив засновник і гендиректор компанії Ілон Маск у Twitter.

Зараз ви читаєте новину «Ілон Маск за один день втратив рекордну суму грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути