вівторок, 19 травня 2020 13:05

HP випустила перший комп'ютер на унікальній операційній системі

HP випустила перший комп'ютер на унікальній операційній системі
Компанія випустила пк на новій ОС. Фото: tadviser.ru

19 травня 1997 року компанія "Hewlett-Packard" випустила у світ перший портативний комп'ютер, який працював під операційною системою Windows CE.

Цей варіант операційної системи Microsoft Windows призначений для кишенькових комп'ютерів, мобільних телефонів і вбудованих систем. Windows CE - це не спрощений варіант Windows для настільних ПК, вона створена на іншому ядрі. Підтримуються архітектури x86, MIPS, ARM і процесори Hitachi SuperH.

Windows CE створили спеціально для пристроїв, що мають мінімальний обсяг пам'яті, оскільки її ядро може працювати на 32 КБ пам'яті. З графічним інтерфейсом (GWES) для роботи Windows CE знадобиться від 5 Мб.

На базі Windows CE засновані такі платформи, як Handheld PC, Pocket PC, Windows Mobile і Meizu OS, а також велика кількість промислових пристрої і вбудованих систем. Приставка Sega Dreamcast мала підтримку Windows CE. Самої Windows CE в початковій поставці не було, але вона могла запускатися на приставці з CD. Деякі ігри використовували цю можливість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли такої BMW не існує, а дуже хочеться - незвичайні Tesla показали в Ісландії

17 травня 2009 року вийшла перша, тестова версія комп'ютерної гри "Minecraft", яка стала однією з найпопулярніших в світі.

Зараз ви читаєте новину «HP випустила перший комп'ютер на унікальній операційній системі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути